Odlični rezultati učenika prvog razreda mašinske škole SŠC „Pero Slijepčević“ na takmičenju iz matematike

Odlični rezultati učenika prvog razreda mašinske škole SŠC „Pero Slijepčević“ na takmičenju iz matematike

Odlični rezultati učenika prvog razreda mašinske škole SŠC „Pero Slijepčević“ na regionalnom takmičenju iz matematike
SŠC ’’Pero Slijepčević’’ u subotu je bio domaćin regionalnog takmičenja iz matematike. Naši srednjoškolci postigli su veoma dobre rezultate.

Kada su pitanju prvi razredi očekivano prvo mjsto je osvojio je Vuk Janković, učenik gimnazije ‘’Jovan Dučić’’ iz Trebinja. Vuk je i ovaj put osvojio maksimalnih 100 bodova.

Drugo mjesto pripalo je Bogdanu Matkoviću, treće Milinku Todoroviću, četvrto Božidaru Matkoviću i peto Dejanu Boljanoviću. Svi su učenici prvog razreda mašinske škole našeg Srednjoškolskog centra, a njihov mentor je prof. Branko Čabrilo.

Kada su u pitanju drugi razredi najbolji je bio Momčilo Ćaćić iz gimnazije „Jovan Dučić” Trebinje, dok je učenik iste škole Andrija Rikalo zauzeo prvo mjesto u trećim razredima.

Učenik trećeg razreda gimnazije iz našeg grada Gojko Dulać bio je četvrti, Jana Antelj zauzela je peto mjesto, dok je Jelena Tepavčević bila šesta.

Spasoje Kukurić iz trebinjske gimnazije „Jovan Dučić“ zauzeo je prvo mjesto u četvrtim razredima, dok je naša Andrea Kovačević bila četvrta.

Na regionalnom takmičenju iz matematike u Gacku učestvovalo je 38 učenika.

Aleksandar Purović, direktor SŠC“Pero Slijepčević“ kaže da je takmičenja iz matematike i fizike uvijek najteže organizovati jer se prijavi veliki broj učenika. Ove godine najviše se prijavilo u prvim i trećim razredima.

Branko Čabrilo, profesor matematike i mentor učenika prvog razreda mašinske škole, koji su postigli veoma dobre rezultate, zadovoljan je uspjehom učenika. Pripreme su počele još u prvom polugodištu, a poslednjih dana su radili intezivnije.

Braća Božidar i Bogdan Matković, učenici prvo razreda mašinske škole u Gacku, osvojili su drugo i četvrto mjesto. Zadovoljni su uspjehom, ali naglašavaju da je moglo i bolje. Naredna godina je prilika da to i pokažu.

Vuk Janković, učenik prvog razreda gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja godinama je dobro poznato ime na takmičenjima iz matematike, fizike i informatike. Prošle godine je učestvovao i na Međunarodnoj olimpijadi u Japanu. Odavno je bez konkurencije ne samo na ovim prostorima. Vuk kaže da će i dalje raditi bez opterećenja, korak po korak i bez prevelikog razmišljanja o rezultatima.

Radio Gacko

CATEGORIES
Share This