Novi detalji akcije “Market”: Vrijednost oduzete droge 40.000 evra

Novi detalji akcije “Market”: Vrijednost oduzete droge 40.000 evra

Vrijednost kilogram kokaina koji je oduzet u akciji „Market”, u kojoj je uhapšeno šest osoba, procjenjuje se na oko 40.000 evra.

Ovo je kazao direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević koji je istakao da će biti nastavljen rad na borbi protiv kriminaliteta, sa posebnim akcentom na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga.

– Policija konstantno prati i hapsi organizovane kriminalne grupe kako bi što manje droge došlo na ulice i do građana. Kokain i marihuana najzastupljenija je droga na ulicama – izjavi je Kostrešević

Šestorka koja je „pala” juče u akciji „Market” predata je u Tužilaštvo BiH.

Prema nezvaničnim informacijama u akciji su uhapšeni Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević iz Banjaluke, Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora. je policija te je uhapsila osumnjičene i oduzela kilogram kokaina. Nezvanično saznajemo da je jedan od osumnjičenih uhapšen u kafani dok je igrao na aparatima za sreću.

Osumnjičeni se terete da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i prodaju droge na području Banjaluke i drugih mjesta.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage Radinković i Šuman osumnjičeni da su nabavili zaplijenjeni kokain, dok su Tepić, Zarić i Lapčević bili kupci, a Grujić posrednik. Izvor blizak istrazi je rekao da je Zarić  kupovao kokain, za iznos od oko 18.000 evra za pola kilograma, a da je ostatak droge bio je namijenjen drugim kupcima.

Prema riječima izvora bliskog istrazi istražioci su otkrili planiranu kupoprodaju narkotika te su pratili osumnjičene.

Kako se saznaje tri osumnjičena su boravili u iznajmljenom stanu, dok su prodavci došli na dogovoreno mjesto  za preprodaju droge, na parking ispred zgrade te su sa sobom donijeli kokain. Odmah po njihovom dolasku reagovala

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da će osumnjičeni u zakonskom roku biti ispitani, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora

– Akcija “Market” realizovana je koordinisanom saradnjom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Tužilaštva BiH, a u procesu otkrivanja i identifikovanja pripadnika struktura narko-kriminala u BiH i borbi protiv krijumčarenja većih količina teških opojnih droga. Prilikom realizacije akcije zaplijenjena je količina od oko 1 kilograma opojne droge kokain – saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This