Vučić: Hrvati imaju odličnu vojsku, a mi malo bolju

Vučić: Hrvati imaju odličnu vojsku, a mi malo bolju

– Hrvati imaju odličnu vojsku i odličnu vojnu industriju i ja to poštujem… A mi malo bolju. Imali su jednu od najboljih fabrika u bivsoj Jugosalviji, Đakovo je nekada bila najbolja fabrika. Imaju izvrsnu vojsku i mnogo ulažu, a naše je da ne budemo slabiji – rekao je Vučić koji je istovremeno pozdravio predstavnike na hrvatskom štandu.

On je dodao da ako Srbija bude modernizovala svoju namjensku industriju, koja proizvodi granate, mine, municiju, biće neprevaziđena u cijeloj jugoistočnoj Evropi, jer je potražnja velika.

– Pred nama su ulaganja u fabrike u Čačku, Užicu, Valjevu, Kragujevcu, Trsteniku, Bariču, Priboju, Zemunu… – naveo je Vučić i naveo  da je Srbija imala jaku industriju, ali da se nije modernizovala na vrijeme, i da sada mora da se vrati i uhvati korak.

On je ocijenio i da je mnogo važno to što se radi sa dronovima i Pegazom, što rade privatnici, ali i da oni moraju da uzmu mine iz Krušika.

– Srbija to razvija bolje nego svi u regionu, ali još moramo da usavrsavršavmo da bismo mogli da ubacimo naoružanje vojske, što radi  Jugoimport – napomenuo je on.

Glas Srpske/Tanjug

CATEGORIES
Share This