Na graničnom prelazu Karakaj, danas stupa na snagu zabrana saobraćaja za vozila mase iznad pet tona

Na graničnom prelazu Karakaj, danas stupa na snagu zabrana saobraćaja za vozila mase iznad pet tona

Na graničnom prelazu Karakaj, između BiH i Srbije, danas stupa na snagu zabrana saobraćaja za vozila mase iznad pet tona i trajaće do okončanja rekonstrukcije mosta, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Pojasnili su da su na osnovu izvještaja o tehničkom pregledu mosta, koji se koristi za potrebe međunarodnog graničnog prelaza Karakaj, uočena oštećenja noseće konstrukcije mosta.

U vezi sa tim, u Srbiji je urađen projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na putu u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik na osnovu kojeg je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije odobrilo postavljanje saobraćajne signalizacije u skladu sa projektom.

Ministarstvo saobraćaja i veza RS donijelo je rješenje o zabrani saobraćaja za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona na dionici magistralnog puta Karakaj tri-granica BiH i Srbije (međudržavni most preko rijeke Drine).

Saobraćaj teretnih vozila iznad pet tona preusmjeravaće se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok će se redovne linijske rute autobusa preusmjeravati na granični prelaz Šepak.

Srpska info

CATEGORIES
Share This