Milana Radić iz Ljubinja je najbolja učenica Ugostiteljske škole

Milana Radić iz Ljubinja je najbolja učenica Ugostiteljske škole

Milana Radić, učenica generacije Ugostiteljske škole u Trebinju (ustupljena fotografija)

Milana Radić iz Ljubinja je najbolja učenica trebinjske Ugostiteljske škole, trogodišnji smjer kuvar. Za „Direkt“ kaže da ju je ovo priznanje prijatno iznenadilo i da joj je čast što je baš ona izabrana kao najbolja učenica ove generacijie.

„Od početka školovanja sam se trudila da što bolje iskoristim to vrijeme kako bih stekla znanje i vještine koje će mi sutra olakšati život“, priča nam ova maturantkinja i dodaje da se sada osjeća spremnom da stečeno znanje može da iskoristi.

Ipak, plan joj je da nadogradi znanje prije nego što krene da gradi svoju profesionalnu karijeru.

„Plan mi je da svoje usavršavanje nastavim u Gastronomskoj školi u Beogradu“, rekla nam je Milana Radić.

„Direkt“ će u narednim danima, kroz kratke intervjue, predstaviti najbolje maturante istočne Hercegovine.

Za Milanu je ugostitoljsko zanimanje prije svega ljubav

Za najbolju maturantkinju trogodišnje Ugostiteljske škole ovo zanimanje je prije svega ljubav, a pored toga vjeruje da će sa znanjem iz kulinarstva brzo moći i da se zaposli.

„Ovu školu sam odabrala, jer spaja ukusno sa korisnim, a stiču se znanja koja su nam potrebna kako u profesionalnom tako i u svakodnevnom životu. Kada sam upisivala srednju školu u Ljubinju nije bilo ovo zanimanje, a školu u Trebinju sam izabrala prvenstveno zbog dobre praktične nastave koja se nudi učenicima“, priča nam ova mlada djevojka iz Ljubinja i dodaje da je na kraju školovanja posebno ponosna zbog tog svog izbora.

 „Zelja mi je da u budućnosti otvorim svoj restoran za koji bih se potrudila da bude poznat po kvalitetnoj usluzi i vrhunskoj hrani“, rekla nam je na kraju razgovora maturantkinja trebinjskog Centra srednjih škola, koja će večeras sa svojim školskim drugarima i profesorima u trebinjskom Hotelu „Leotar“ proslaviti matursko veče.

Inače, prije proslave maturske večeri  u 19 časova i 30 minuta planirano je polaganje cvijeća na Spomenik oslobodiocima Trebinja, nakon čega slijedi tradicionalni defile maturanata ulicama Trebinja.

Direkt portal

CATEGORIES
Share This