Mapa gostoprimstva u Evropi: Velike su šanse da ćete u ovim državama ostati gladni, a evo kakva je situacija u BiH i zemljama regiona

Mapa gostoprimstva u Evropi: Velike su šanse da ćete u ovim državama ostati gladni, a evo kakva je situacija u BiH i zemljama regiona

Zanimljiva mapa dijeli se društvenim mrežama, a prikazuje vjerovatnoću da kao gost budete ponuđeni hranom u određenim zemljama Evrope.

Hoćete li dobiti hranu kao gost u nečijoj kući? -navedeno je uz mapu te su zemlje predstavljene različitim bojama.

Tamnoplava označava mjesta gdje hranu dobijete skoro uvijek, svijetloplava zemlje gdje će vas često počastiti hranom, dok narandžasta one gdje nije očekivano da vam daju hranu, a crvenom su označene zemlje gdje vam skoro nikad neće ponuditi hranu.

 

Ono što se da primijetiti jeste da se zemlje Mediterana uključujući i BiH i zemlje u komšiluku ističu u gostoprimstvu – te su obojene tamnoplavom nijansom gdje ćete skoro uvijek dobiti hranu kao gost u nečijem domu.

Što idete sjevernije, vjerovatnoća se smanjuje. Tako u južnom dijelu Francuske i na sjeveru Italije, u Sloveniji, potom zemljama istočne Evrope ćete često dobiti hranu, piše Večernji list.

U južnom dijelu Njemačke, Austriji, Švicarskoj i dijelu Velike Britanije ćete već rijetko dobiti hranu.

Sjever Njemačke, Holandija te Skandinavske zemlje označene su crvenom bojom što znači kako u ovim zemljama skoro nikad nećete kao gost biti ponuđeni hranom.

Srpskianfo

CATEGORIES
Share This