Kamenovana kuća srpske povratničke porodice u Mostaru

Kamenovana kuća srpske povratničke porodice u Mostaru

U mostarskom naselju Bijelo Polje na Božić je kamenovana kuća srpske povratničke porodice Šantić.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio je da je sinoć u 23.05 časova Policijska stanica Sjever dobila prijavu da je kamenovana kuća u vlasništvu B.Š.

– Policija je izašla na lice mjesta i utvrđeno je da je jednim kamenom razbijeno prozorsko staklo. Obavljen je razgovor i policija nastavlja sa operativnim radom i pronalaskom izvršilaca – rekao je Marić.

Sofija Šantić, čija kuća je kamenovana, živi sama, a na Božić su joj u gostima bili kćerka i sin.

Sofija je istakla da sa komšijama ima dobre odnose i da ni sa kim nije u svađi.

Ona je navela da noćas nije spavala i da stalno razmišlja o tome da li će se ponoviti slično.

– U ovoj kući sam 60 godina i nikada nisam imala lošu riječ sa nekim. Bez razloga napadaju – navela je Sofija Šantić.

Njena kćerka Biljana kaže da je sjedila sa majkom i bratom u kući i da su sinoć u 22.45 časova čuli pucnjeve, te da su mislili da je riječ o petardama jer je Božić.

– Odjednom je nešto strahovito puklo. Izašli smo napolje, ali nije bilo nikoga. Vidjeli smo da je razbijeno staklo… Ne znam kakve su ovo poruke. Vratili smo se prije 18 godina. Ovdje smo rođeni i sa svima smo u dobrim odnosima. Šta se desilo ne znamo. Uznemireni smo jer se ovo dogodilo na Božić – kaže Biljana.

Prema njenim riječima, policija je obećala da će pojačati patrole oko kuće.

– Uznemirena sam, odnosno više smo tužni nego uznemireni – rekla je Biljana, opisujući da je strašan osjećaj da se Božić ne može proslaviti u svojoj kući mirno.

Komšinica porodice Vera Šantić kaže da su uznemireni i da ne želi uopšte da priča o tome kakve su ovo poruke povratnicima.

Ona je istakla da je veoma teško jer je ovo napad na pet žena koje same žive u kućama koje nikome ništa loše nisu učinile.

(Srna) Foto:Srna

CATEGORIES
Share This