Jesmo li konačno progledali?!

Jesmo li konačno progledali?!

Polazeći od narodne mudrosti „da ukoliko želite da uništite jedan narod (državu), uništite mu samo obrazovani sistem“, Savez penzionera i potomaka, povodom akcije SIPA i Tužilaštva oko kupovine diploma, zahtijeva od:

„Predsjednika Republike: da ostane doslijedan u javnoj podršci nadležnim organima da se ovaj, po Republiku njene institucije i građane, najmaligniji proces potpuno razobliči, a akteri adekvatno sankcionišu, tim prije jer su u to direktno uključeni najistaknutiji članovi njegove stranke, institucija vlasti na svim nivoima, javnih preduzeća i ustanova, privatnih i javnih fakulteta“, saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka.

Dodaju da je ovo prilika da iskoristi svoju neprikosnovenu moć i pokaže da je na strani opšteg interesa, te da je svjestan štete koju, u njegovo ime, i njemu i građanima, svakodnevno čine njegovi najbliži saradnici.

„Istražnih organa, Tužilaštava i sudova: da bez milosti i bez izuzetaka započeti proces dovedu do kraja. Političkih stranaka i pozicije i opozicije: da u Narodnoj Skupštini otvore raspravu o ovom vitalnom pitanju za opstanak Republike i donesu sve potrebne propise kako bi se problem uspješno riješio, a štetne posledice po budućnost bile što manje. Šta to znači dovoljno je konstatovati da nam danas djecu uče profesori sa kupljenim diplomama i doktoratima“, dodaju u saopštenju.

„Medijima-Javnosti: da povedu javnu kampanju o razobličavanju štetnih posledica za društvo i pojedince koji su umjesto sticanja znanja, koje je  jedino zalog i garant njihove budućnosti, kupovali lažne diplome.

Građanima: da konkretno podrži institucije tako što će prijaviti sve one za koje znaju da imaju kupljene diplome, makar se radilo i članovima njihovih porodica, posebno poruka roditeljima, da djecu uče da njihova sudbina mora da zavisi isključivo od njihovog znanja i sposobnosti, a ne od  rugoga ma ko on bio“, saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka RS.

(BN)

CATEGORIES
Share This