„Idu praznici, da olakšamo građanima“: Kampanja „Društveno odgovorni“ ipak produžena, ministar objašnjava detalje

„Idu praznici, da olakšamo građanima“: Kampanja „Društveno odgovorni“ ipak produžena, ministar objašnjava detalje

Predstavnici Ministarstva trgovine i turizma RS i većina učesnika kampanje „Društevno odgovorni“ postigli su dogovor da se i u januaru 45 proizvoda prodaju po nižim cijenama, bez marže.

Ovu informaciju potvrdio je za Srpskainfo ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

– U većini marketa u kojima je do 31. decembra bila kampanja „Društveno odgovorni“, neće se i u januaru obračunavati marža na te iste proizvode. Svi dobavljači koji su bili dio kampanje su dio kampanje i u januaru. Osim toga, dobili smo informaciju da će dobavljači ponuditi još nekoliko proizvoda bez marže, tako da će i ti proizvodi biti sniženi – navodi Šulić.

Ministar trgovine kaže da je ovo svojevrstan odgovor Ministarstva i dijela poslovne zajednice u periodu kada su božićni praznici, srpska Nova godina i brojne slave. – Da olakšamo građanima nabavku svih onih potrepština koje su dio kampanje, ali i da olakšamo inflatorne udare – ocjenjuje Šulić.

On navodi je u posljednja 2-3 mjeseca inflacija u stagnaciji „što potvrđuje da Vlada RS sa kampanjom na vrijeme reagovala i uspjela da inflatorne udare smanji“. – Sada imamo stabilizaciju cijena, kako kod nas, tako i u Evropi – navodi Šulić.

Ipak, zbog povećanja minimalne plate sa 700 na 900 KM, preduzetnici i trgovci najavljuju nova poskupljenja.

– Pratićemo stanje na tržištu. Ako dođe do poremećaja, Vlada će na najbolji način da odgovori – komentar je ministra Šulića.

U kampanji “Društveno odgovorni” su se 19 domaćih proizvođača, 5 distributera (trgovca na veliko), 27 trgovaca, odrekli marže na ukupno 45 proizvoda, a uglavnom je riječ o prehrambenim artiklima.

Riječ je o širokom spektru proizvoda od mesnih prerađevina, konzerviranih mesnih prerađevina i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, marmelade, konditorskih proizvoda, proizvoda za higijenu i slično koji su građanima dostupni uz cijene snižene od 10 do 50 odsto.

Agencije

CATEGORIES
Share This