Goran Dubovina prvi doplivao do Časnog krsta na Željeznici u Vojkovićima

Goran Dubovina prvi doplivao do Časnog krsta na Željeznici u Vojkovićima

Goran Dubovina ove godine je prvi doplivao do Časnog krsta na rijeci Željeznici u Vojkovićima, opština Istočna Ilidža te osvojio zlatnik, koji je donirao načelnik ove opštine Marinko Božović.

Dubovina je iz Vojkovića, te ističe da mu je veliko zadovoljastvo što učestvuje.

– Plivao sam prve godine kada je organizovano i evo sada. Svi momci koji su učestvovali su zaista pobjednici – rekao je ovogodišnji pobjednik bogojavljenskog plivanja.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović pozdravio je prisustne uz tradicionalni pozdrav Bog se javi i zahvalio se svima koji su pomogli pri organizaciji ovogodišnjeg bogojavljenskog plivanja.

Božović je istakao da je ovo jedna od najljepših manifestacija u ovoj opštini, koja traje već devet godina, te iskazao zadovoljstvo što se plivanje održava i u drugim opštinama Istočnog Sarajeva.

– Svi mi koji živimo u Srpskom Sarajevu treba da ističemo jasno i na svakom mjestu ono što smo radili za stvaranje Republike Srpske i njeno očuvanje u miru. Praćenje naše tradicije, kulture, istorije, vjere i svih običaja treba da se uspostavi – poručio je Božović.

Vladan Pajić iz opštine Istočno Novo Sarajevo četvrti put učestvuje u ovoj manifestaciji, te je pozvao sve sugrađane da se naredne godine prijave.

Pobjednik je dobizlatnik, dok su svi učesnici ovogodišnjeg bogojavljenskog plivanja dobili diplome i medalje, a organizator je za sve učesnike pripremio ručak.

Ove godine za bogojavljensko plivanje na Željeznici prijavilo se 67 učesnika iz više opština Sarajevsko-romanijske regije.

Prethodno je u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog služena Sveta liturgija, veliko osvećenje vode, te litija od hrama do Mosta Ratka Močevića, gdje je plivanje održano.

Bogojavljensko plivanje organizovali su Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Vojkovići“, opština Istočna Ilidža i Crkvena opština Vojkovići.

Katera

CATEGORIES
Share This