Glumili policajce i opljačkali stranog državljanina

Glumili policajce i opljačkali stranog državljanina

Odjeljenje kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, lišio je slobode dvije osobe iz Mostara i Jablanice koje su sumnjiče da su, predstavljajući se kao policijski službenici, državljaninu Ukrajine ukrali novac, mobitel te još nekoliko predmeta iz vozila.

Uhapšeni su A.K. (1984.) iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „razbojništvo“ i „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ te M.K. (2002.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „razbojništvo“.

Osumnjičeni se terete da su 17. septembar ove godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralna cesta M-17, opština Jablanica, saopštili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, dodaju iz policije, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prilikom mu otuđili određen iznos novca, mobitel marke „Xaomi Redmi 13C“, te još predmeta iz vozila.

Odjeljenje kriminalističke policije provelo je kriminalističku obradu nad osobom inicijala D.M. (1990.) iz Sarajeva, koja se tereti da je 22. oktobra 2023. godine u mjestu Bradina, opština Konjic, iz vatrenog oružja „pištolj“ pucala na putničko vozilo „Renault Master“, čime je počinila krivično djelo „izazivanje opšte opasnosti“.

(Avaz)  Foto:Schreenshot/youtube

CATEGORIES
Share This