Gacko u znaku najmlađih na Trećoj konferenciji beba

Gacko u znaku najmlađih na Trećoj konferenciji beba

Sinoć je na Trgu Save Vladislavića održana 3. Konferencija beba Gacko 2024. Ovu manifestaciju, u okviru Kulturno sportskog ljeta, realizuje JU „KSC“ Gacko, uz podršku organizatora Opštine Gacko, a na inicijativu Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi RS.

Pravo učešća imala su sva djeca rođena od 28.06.2023. do 28.06.2024. Od ukupno 40 prijavljenih beba, žiri je izabrao tročlano Predsjedništvo koje čini: najmlađa beba (predsjedavajući), najstarija beba (član) i beba sa najviše braće i sestara (član).

Ove godine, kao najmlađa beba, za predsjedavajućeg Predsjedništva proglašen je Vasilije Lojpur, a za članove Balša Kravić (najstarija beba), Šojić Teodora i bliznakinje Milica i Gorica Sarić (bebe sa najviše braće i sestara).

Nagrade i poklone za sve učesnike manifestacije obezbijedila je Opština Gacko uz pomoć sponzora (Kort maket, d.o.o.Lipnik, Tropik market, Aleksić komerc i Autoservis Kovačević), dok je promotivni materijal obezbijedilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Cilj manifestacije je podizanje svijesti o značaju porodice i porodičnih vrijednosti, te ukazivanje na problem pada nataliteta u RS, istakla je direktorica Mira Koprivica, koja je i pozdravila prisutne izrazivši zadovoljstvo što se okupio veliki broj ljudi i ove godine.

U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi PK „Vi dens“ Gacko, Hor muzičke škole „Sv. Roman Melod“ Gacko i polaznici „Dječijeg vrtića“ Gacko. Slušate Hor i recitaciju mališana iz vrtića.

CATEGORIES
Share This