Forbesova lista: Doboj i Niš među najpotcjenjenijim gradovima

Forbesova lista: Doboj i Niš među najpotcjenjenijim gradovima

Američki magazin Forbes objavio je listu najpotcjenjenijih gradova za posjetu na zapadnom Balkanu na kojoj se nalazi grad Doboj iz Republike Srpske, kao i Niš iz Srbije.

 

Prema navodima Forbesa, za sve koji istražuju Republiku Srpsku, istorijski grad Doboj je posebno atraktivan zbog tvrđave izgrađene u 13. vijeku.

Magazin preporučuje da nakon dana provedenog u istraživanju dobojske tvrđave i isprobavanja lokalne kuhinje u starom dijelu grada, obližnje Goransko jezero izaziva posebnu pažnju i pruža priliku posjetiocima da plivaju i ispituju prirodu.

Za Niš, Forbes podsjeća da je u rimsko doba nosio ime Naisus i da je tu vladalo nekoliko imperatora. List ukazuje na to da je Konstantin Veliki bio jedan od mnogih vladara.

– U Nišu ima mnogo toga da se otkrije od tvrđave do Ćele-kule, sumorne strukture ukrašene lobanjama srpskih ustanika koji su život izgubili prilikom neuspješnog ustanka protiv Otomanskog carstva – piše poznati magazin.

List ukazuje i na to da pored bogatog istorijskog sadržaja Niš nudi i bogatu trpezu domaćih jela koja se mogu isprobati u brojnim restoranima u centru grada.

Forbes je, pored Doboja i Niša na listu stavio i Varnu u Bugarskoj, Berat u Albaniji i Ohrid u Sjevernoj Makedoniji.

24sedam.rs

CATEGORIES
Share This