Evropska šampionka Sara Ćirković dobila stan u Bratuncu

Evropska šampionka Sara Ćirković dobila stan u Bratuncu

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović organizovao je danas prijem za evropsku šampionku u boksu, Bratunčanku Saru Ćirković koja se plasirala na Olimpijske igre u Parizu, gdje će nastupati za reprezentaciju Srbije i uručio joj rješenje o dodjeli stana u ovom mjestu.

On je čestitao Ćirkovićevoj za dosadašnje rezultate i uspješnu promociju rodnog Bratunca i poželio joj uspjeh i što bolji plasman na Olimpijskim igrama.

Prodanović je rekao da dodjela novog, dvosobnog stana do 60 metara kvadratnih u Bratuncu predstavlja priznanje za izvrsne rezultate ove uzorne i uspješne sportistkinje koja se prva u istoriji ovog malog mjesta plasirala na Olimpijske igre gdje će predstavljati Bratunac, Republiku Srpsku i Srbiju za koju nastupa.

Ćirkovićeva je zahvalila načelniku i stanovnicima Bratunca za podršku koju joj pružaju.

„Krećem na Olimpijske igre i sigurna sam da ću vas učiniti ponosnim. Očekujem jako teške mečeve, ali ću sigurno donijeti medalju u svoj Bratunac i obradovati sve koji me podržavaju“, rekla je srpska olimpijka.

Prodanović je rekao da je ponosan što uručuje ovo rješenje i da dodjela stana nije uslovljena rezultatom na Olimpijskim igrama, te da su sredstva za kupovinu obezbijeđena u opštinskoj budžetskoj rezervi i uz podršku bratunačkih privrednika.

„Želimo da ovo bude primjer mladima iz ovog mjesta da shvate da vrijedi boriti se u svim oblastima i da trud, upornost i predanost sportu, umjetnosti, nauci i poslu dovode do uspjeha i donose rezultate i nagrade“, poručio je Prodanović.

Prodanović je čestitao Sarinim roditeljima, koji su zahvalili za prijem i nagradu za njihovu kćerku.

Sara je boksersku karijeru počela u Bratuncu, a nastavila u Zvorniku. Sa 19 godina postala je prvak Evrope u kategoriji do 54 kilograma i izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu koje počinju 26. jula.

CATEGORIES
Share This