Dragićevići dobili šesto dijete, stigla malena Petra

Dragićevići dobili šesto dijete, stigla malena Petra

Gačanka Slavica Dragićević rodila je u utorak zdravu djevojčicu koja će se zvati Petra i ona je njeno šesto dijete po redu.

Malena Petra ima još tri sestre i dva brata.

Načelnik Porodilišta nevesinjske bolnice, ginekolog Ranko Kokotović je rekao da je djevojčica rođena na carski rez, ali bez ikakvih problema, te da su i beba i majka dobro.

Beba je, prema medicinskoj evidenciji, teška tri kilograma i 400 grama i zdravo je novorođenče.

„Majka je ranije imala dva prirodna porođaja i tri carska reza, pa je ovo bio četvrti, ali je sve prošlo u najboljem redu, tako da su i porodilja i bebica dobro“, kazao je doktor Kokotović.

Pored malene Trebinjke, u Nevesinju su u protekla 24 časa rođeni još jedna djevojčica i jedan dječak, što je, kako kaže doktor Kokotović, uobičajena brojka novorođenčadi za ovu malu opštinu.

“U prošloj godini smo imali 241 novorođenu bebu, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 31 bebu i takav trend povećanja poroda imamo već nekolike godine”, dodaje doktor Kokotović.

Napominje da se u Bolnici Nevesinje i dalje porađaju žene iz svih krajeva regiona, pa su u prošloj godini, pored Hercegovki, imali i porode  Sarajki, Banjalučanki, Beograđanki.

Veliki broj poroda, ali i ostalih ljekarskih usluga u Bolnici Nevesinje se odvija zahvaljujući visokokvalitetnom i požrtvovanom kadru, ali i intenzivnim radom na osavremenjivanju medicinske opreme kojom se prate savremena dostignuća u svim zdravstvenim oblastima.

Herceg rtv

CATEGORIES
Share This