Đaci obilježili međunarodni dan zagrljaja

Đaci obilježili međunarodni dan zagrljaja

Učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Milutin Milanković“ iz Milića danas su na Trgu rudara dijelili zagrljaje sugrađanima, povodom obilježavanja Međunarodnog dana zagrljaja.

Profesor pravoslavne vjeronauke u milićkom Srednjoškolskom centru Milan Vuković izjavio je Srni da su zagrljaji važni za ljudski emocionalni život.

On je rekao da su dijeljenjem besplatnih zagrljaja učenici htjeli da sugrađanima uljepšaju dan i da ukažu koliko je važno uraditi nešto za svoju zajednicu.

„Ovo je lijep uvod u sutrašnji početak drugog polugodišta. Srednjoškolci su poslali poruku da grlimo svoje bližnje, rodbinu i prijatelje, jer time pokazujemo ljubav prema njima“, naveo je Vuković, koji je i koordinator Savjeta učenika u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Učenica Anja Brežančić izjavila je Srni da akcija doprinosi širenju pozitivne energije u Milićima.

„Pored toga što prija, psiholozi su rekli i da je zagrljaj ljekovit i preporučuju da se pet-šest puta dnevno zagrlimo“, rekla je Brežančićeva.

Međunarodni dan zagrljaja prvi put obilježen je 1986. godine u Mičigenu u SAD, a obilježava se na današnji datum – 21. januara.

(Srna/Foto:Priscilla Du Preez on Unsplash)

CATEGORIES
Share This