Četiri ministarska potpisa: Pripremljen protokol za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja

Četiri ministarska potpisa: Pripremljen protokol za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja

Četiri ministra u Vladi Republike Srpske potpisali su protokol za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja s ciljem obezbjeđivanja adekvatne i pravovremene pomoći.

Protokol čija je primarna svrha unapređenje društvene brige i zaštite djece potpisali su ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić, ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan, ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture pripremili su protokol s ciljem unapređenja i jačanja međusobne saradnje u zaštiti djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja i koordinisanog odgovora na sprečavanje nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja.

Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja jednu u nizu aktivnosti koje se sprovode u okviru Programa mjera za jačanje bezbjednosti i sprečavanja nasilja u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, a koji je usvojila Vlada Srpske u toku 2023. godine.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This