Božićna čestitka Vasilija Perića: Isus je zaista među nama!

Božićna čestitka Vasilija Perića: Isus je zaista među nama!

Isus je, zaista, među nama! Ovo možemo radosno da kažemo, jer to, u dušama svojim, osjećamo, poručio je sveštenstvu, monaštvu, Ugljevičanima i onima u resejanju čestitajući im Božić, načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

-Osjećamo taj duhovni žar, koji svaki put na dan rođenja Bogomladenca, u nama i pred nama zasija kao Božićna zvijezda.To je osjećaj svakog pravoslavca, u dane kada se radujemo dolasku našeg Gospoda Isusa Hrista-rekao je Perić u čestitki.

Perić je naglasio da je jedini pravi put-put Isusa Hrista.

-Ne samo podizanjem mnogih hramova, već neumornim molitvama, radom, znanjem, zalaganjem, čašću i poštenjem
nastojimo da budemo, što bolje, na jedinom pravom putu-putu Isusa Hrista -naglasio je Perić u čestitki.

Perić navodi da, koliko smo posvećeni vjeri, kakve su nam duše, kako se osjećamo u našim hramovima, kućama i na radnim mjestima, u ove dane, osjetimo koliko smo se približili i Bogu, i vjeri svojoj i rodu.

U ugljevičkom kraju ističe Perić svi ponosno, radeći valjano i stvarajući nove vrijednosti za život, drže jako, i posvećeno, do duhovnosti i kulture, što je najavljuje Perić i trajno opredjeljenje.

-Znamo da je materijalno nešto što je, zapravo, kvarljivo i da pravih vrijednosti nema bez duhovnih. Bez vjere u Boga, život nema smisla.I zato ga živimo onako kako su nas, kroz vjeru, uvodili naši slavni preci, držeći se slova svetih otaca naše vjere-rekao je Perić sa sveradosnim pozdravom Mir Božiji, Hristos se rodi!

ISTOK

CATEGORIES
Share This