Bileća: Održan pomen srpskim borcima nakon usvajanja Rezolucije o genocidu

Bileća: Održan pomen srpskim borcima nakon usvajanja Rezolucije o genocidu

Usvajanje sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici potreslo je sve borce, ratne vojne invalide i članove porodica poginulih srpskih boraca u proteklom Otadžbinskom ratu.

Odmah nakon usvajanja Rezolucije, saborci i članovi porodica poginulih boraca odali su pomen i prislužili svijeće na spomenik poginulim borcima ispred Hrama Svetog Save u Bileći.

„Smatramo da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici sramno i da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija postupila pogrešno. Simbolično smo danas nakon usvajanja pomenute Rezolucije došli ovdje na spomenik našim herojima i odali pomen. Mi, njihovi saborci smo osjećali da  nakon ovakvog postupka Generalne skupštine UN moramo biti baš ovdje, na ovom mjestu. Neka im je vječna slava i hvala!“, izjavio je Veselin Vujović koordinator Boračke organizacije istočne Hercegovine i načelnik opštine Bileća.

Predsjedništvo Boračke organizacije RS najavilo je ranije da će ukoliko bude usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici, borci u svim lokalnim zajednicama u RS zapaliti svijeće kod spomen obilježja za sve srpske žrtve koje svijet ne priznaje.

ISTOK

CATEGORIES
Share This