Akcija „Tranzit“: Hapšenje zbog trgovine drogama

Akcija „Tranzit“: Hapšenje zbog trgovine drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su juče (22.11.2023. godine) u okviru operativne akcije „Tranzit“ na području Istočnog Sarajeva realizovali pretrese stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na pet lokaciji.

Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“ i „Neovlašten promet opojnih droga“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA-e.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 Za lica lišena slobode postoji osnov sumnje da su na područje Bosne i Hercegovine  sa područja Crne Gore, Republike Srbije i Republike Slovenije transportovali veću količinu opojne droge  i to oko 121 kilogram opojne droge kanabis, kilogram opojne droge kokain, više od dva kilograma opojne droge heroin, pet kilograma prekursora za uvećanje  mase opojne droge  heroin, a sve u cilju sticanja velike materijalne koristi a što je utvrđeno  tokom rada na predmetu, prikupljanjem  obavještajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija „SKY“ i „ANOM“.

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

(BN) Foto: Arhiv

CATEGORIES
Share This