Bokser uhapšen zbog droge povezan sa kavačkim klanom

Bokser uhapšen zbog droge povezan sa kavačkim klanom

Crnogorac Goran Gogić (43), za koga su navodno radili i srpski državljani, osumnjičen u Americi za krijumčarenje droge iz Kolumbije u Evropu, navodno je nekada bio i obezbjeđenje čuvene braće Kličko.

Bivši crnogorski bokser Goran Gogić (43) koji je uhapšen u nedjelju u Majamiju zbog sumnje da je učestvovao u švercu 22 tone kokaina, vrijednog preko milijardu evra, najvjerovatnije je radio za kavački klan i odbjeglog vođu Radoja Zvicera.

Dio ovog klana koji je, kako se sumnja, direktno od proizvođača u Kolumbiji nabavljao kokain, bili su i srpski državljani, prenosi Blic.

Ovo hapšenje samo je potvrdilo ranija saznanja da su kriminalci sa prostora Balkana među glavnim karikama u lancu šverca velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Prijeti mu doživotna kazna Tužioci SAD terete Gorana Gogića za tri krivična djela za koja je najmanja predviđena kazna 10 godina zatvora za svako, ili doživotna kazna zatvora.

U saopštenju, američki tužilac u Bruklinu nazvao je Gogićevo hapšenje i podizanje optužnice “velikom pobjedom za sprovođenje zakona”, dok je njegov advokat Lorens Hašiš, kako prenosi Rojters, izjavio da je privođenje na aerodromu veliko iznenađenje za njih.

– On tvrdi da je nevin i da je došao u SAD na boksersku konvenciju u Portoriku – rekao je Hašiš.

Bokser Goran Gogić je, podsjetimo, uhapšen kada je u Majamiju pokušao da se ukrca na let za Cirih.

Prethodno, njega je optužilo tužilaštvo u Njujorku da je učestvovao u švercu droge od maja 2018. do jula 2019.

(Blic  Foto: Vijesti.me)

CATEGORIES
Share This