U Sarajevu danas protestna šetnja: Stop nasilju

U Sarajevu danas protestna šetnja: Stop nasilju

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva pozvala je građane Sarajeva da danas u 18 sati izađu na mirnu šetnju zbog stravičnog zločina u Gradačcu.

U videu koji je objavila, Benjamina Karić je poručila da joj tragična ubistva u Gradačcu ne dozvoljavaju da sjedi skrštenih ruku.

„Osjećam svaku obavezu da uradim sve što mogu kako ova tema ne bi imala svoj rok trajanja, kako to kad nas obično bude“, rekla je gradonačelnica Sarajeva i pozvala sve građane Sarajeva da se u svojoj solidarnosti pridruže mirnoj šetnji u znak protesta protiv svake vrste nasilja oko nas, posebno nasilja nad ženama.

„Grad Sarajevo će biti inicijator i organizator protestne šetnje. Vrijeme je da institucije preuzmu odgovornost i daju dodatni kredibilitet i ozbiljnost situaciji koja je alarmantna.Na mirnu protestnu šetnju, dostojanstvenu pozivam vas sutra, u ponedjeljak u 18 sati. Okupićemo se zajedno kod Katedrale i prošetati do Aria centra.Pozivam sve kolegice i kolege političare bez obzira na stranačku pripadnost da sutra odvoje sat vremena i pridruže se šetnji.“

Na ulice će sutra i građani Mostara i Zenice.

(BN)

CATEGORIES
Share This