Švajcarskim penzionerima izgorjele kuća i garaža u BiH (FOTO)

Švajcarskim penzionerima izgorjele kuća i garaža u BiH (FOTO)

– U požaru koji je danas u ranim jutarnjim satima zahvatio imanje Mirsada Hodžića u selu Tomina, desetak kilometara od Sanskog Mosta, izgorjela je stambena jedinica s garažom, te je pričinjena velika materijalna šteta.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Sanski Most, koji su po dojavi stigli na lice mjesta, spriječili su da se požar proširi na ostatak kuće i tako načini neuporedivo veću štetu.

U trenutku izbijanja vatre u objektu se nalazila Mina Hodžić, Mirsadova supruga, te njena unuka koja je stigla na odmor iz Švajcarske, gdje živi i radi.

Inače, Hodžići su švajcarski penzioneri i dio godine provode u zavičaju.

„Negdje oko dva sata poslije pola noći začula se neka neobična buka, a na svu sreću, nismo spavali. Prvo smo pomislili da se radi o provali, pa smo odmah obavijestili policiju. Međutim, ubrzo se osjetio dim i miris gareži, a kada smo pogledali napolje, vatra je već gutala dio kuće“, kaže Hodžićeva.

Prema njenim riječima, uspjeli su na vrijeme da se evakuišu i noć su proveli kod komšija.

Vatrogasci su uspjeli spriječiti da se požar prošiti na okolne objekte, u čemu su im pomogle komšije i drugi mještani Tomine.

Materijalna šteta na objektu je velika i iznosi više desetina hiljada maraka, a vatra je oštetila i automobil koji se nalazio u garaži.

U ovom trenutku nije poznato šta bi moglo da bude uzrok požara, a više informacija biće poznato nakon što policija i protivpožarni inspektor obave uviđaj. U ovom trenutku sumnja se na neispravne elektroinstalacije.

CATEGORIES
Share This