Nismo dogovorili dva zakona zbog nesuglasica

Nismo dogovorili dva zakona zbog nesuglasica

Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto nakon sjednice je poručila da se danas nisu izjašnjavali o Zakonu o sudovima BiH i Zakonu o organizaciji tržišta vina, dok je utvrđen Zakon o strancima i upućen hitno prema Parlamentarnoj skupštini BiH.

„O dva zakona se nismo usaglasili, jer su se pred sjednicu pojavile nesuglasice tehničke prirode, pa smo ostavili da sve u vezi sa zakonima o sudovima i organizaciji tržišta vina usaglasimo danas- sutra kako bismo se izjasnili i do kraja sedmice uputili ove zakone prema Parlamentu“, rekla je Predjedavajuća Krišto.

Krišto je istakla i da Ministarstvo pravde još uvijek radi na Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, te da bi se na dnevnom redu trebao naći na idućoj sjednici.

Ministar spoljnih poslova u SM BiH Elmedin Konaković je takođe rekao da su od juče najavljenih zakona utvrđene samo izmjene i dopune Zakona o strancima, dok će o Zakonu o organizaciji tržišta vina i Zakonu o sudovima biti obavljene dodatne konsultacije.  On je rekao da su u jednom dijelu Zakona o sudovima vidjeli potencijalni problem u smislu da možda sutkinje koje su iz religijskih razloga pokrivene, ne mogu obavljati pravosudne funkcije.

Ministar saobraćaja i komuniklacija u Savjetu ministara BiH Edin Forto je rekao da na Zakon o strancima treba djelovati amandmanski da bi se boravak digitalnih nomada u BiH regulisao na način kao u Hrvatskoj.

(BN)  Foto:Fena

CATEGORIES
Share This