Ekspert energetske efikasnosti kod ministra BiH: Podrška Kojadinovića i Friša 

Ekspert energetske efikasnosti kod ministra BiH: Podrška Kojadinovića i Friša 

Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić razgovarao je danas sa privrednicima Štefanom Frišom i Miroslavom Kojadinovićem koji je ekspert iz oblasti energetske efikasnosti, a rodom iz Republike Srpske.

Amidžić je zahvalio Kojadinoviću i Frišu na posjeti i interesovanju kako bi unaprijedili saradnju iz oblasti privrede i finansija ali i energetske efikasnosti.

-Veoma sam zahvalan Miroslavu Kojadinoviću jer po cijelom svijetu promoviše Republiku Srpsku i BiH ali i sa izuzetno uticajnim ljudima pravi promocije kako ulagati u Srpsku i BiH u najvišim evropskim političkim i društvenim krugovima-rekao je Amidžić.

Kojadinović je za Amidžića istakao da je stručan i odgovoran te izrazio zadovoljstvo jer su danas usaglasili stavove kada je riječ o budućnosti energetskog sektora ili regenerativne energije koja će biti uvedena u svim evropskim državama.

Kojadinović je istakao da svi zajedno treba da čuvaju svijet jer svijet čuva ljude.

Kao član njemačke državne komisije o energetskoj efikasnosti, Kojadinović je izrazio spremnost da prenese svoje iskustvo iz ove oblasti Srpskoj i BiH.

-Vrlo sam pozitivno iznenađen znanjem i činjenicama o energetskom efikasnosti na području Srpske i BiH koju poznaje Amidžić. Prenio mi je svoja znanja o projektu iz Banjaluke koji je on vodio a tiče regenerativne energije i i mogu da kažem da je projekat urađen veoma dobro i on je primjer kako treba da izgledaju budući projekti-rekao je Kojadinović.

Kojadinović je obavjestio Amidžića o trenutnoj situaciji u Njemačkoj kada je riječ o energetskoj efikasnosti, do koje su mjere te zakanske regulative ispunjene i šta se još očekuju u budućnosti.

Štefan Friš, član Upravnog odbora kompanije „Endži“  kaže da je danas bio izuzetno interesantan razgovor sa Amidžićem te da su razmijenili dobro mišljenje i dogovorili dalju saradnju na poslovima energetske efikasnosti.

-Zadovoljstvo mi je što sam dobio interne informacije od Amidžića a u vezi energetskog sektora. Mnogo me raduje da je projekat koji je on vodio ispunio te norme koje se i kod nas u Evropskoj uniji uvažavaju-rekao je Friš.

Prethodno su Kojadinović i Friš bili gosti delegata u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH Želimira Neškovića.

ISTOK

CATEGORIES
Share This