Vlast odlučila: Dodikove slike biće postavljene u javnim institucijama Srpske!

Vlast odlučila: Dodikove slike biće postavljene u javnim institucijama Srpske!

„U ovom odsudnom trenutku za našu državu, kada i ala i vrana nasrću na našeg predsjednika Milorada Dodika, donijeli smo odvažnu odluku da slike sa Dodikovim likom budu postavljene u prostorije svih naših javnih institucija u Republici Srpskoj.

Preporučujemo da u našim školama i na univerzitetima Dodikov portret bude postavljen pored ikone Svetog Save, a u ostalim javnim institucijama pored ikone sveca koji predstavlja krsnu slavu te institucije.

Na taj način uvjerićemo sve nevjernike, to jest one koji ne vjeruju u predsjednika Dodika, da je predsjednik Dodik naša ikona, naš živi svetac, samo što još nije kanonizovan, ali biće prilike da i to predložimo, kada za to dođe vrijeme!“, saopšteno je nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

,,Ko vjeruje da je s nama srećan, taj će srećan s nama i ostati –  tako je zapisano u našoj svetoj knjizi, koalicionom sporazumu Saveza predsjednika Dodika i nas njegovih takoreći aposotola, koji je gotovo ravan savezu Boga i naroda i kao takav je neraskidiv pred ovozemaljskim sudovima.

Svi ti sudovi su prolazni, samo će ovaj naš sud, koji ovdje iznosimo, izdržati test vječnog političkog života u vlasti i milosti prepodobnog predsjednika Dodika!”, navodi se u saopštenju sa sastanka.

“Na sastanku je odlučeno da se, u cilju jačanja i produbljivanja podrške predsjedniku Dodiku, još čvršće međusobno uvežemo pod jednim simboličnim imenom UVLAKUS, što je skraćenica od našeg novog zajedničkog naziva ‘Udružena VLAdajuća KoalicijaU Srpskoj’.

Kao vjerujući ljudi, to jest kao ljudi koji vjeruju u predsjednika Dodika, spremni smo da žrtvujemo sve, kao i do sada, za podvižnički poduhvat predsjednika Dodika koji je našu državu vazdigao do nebeskih visina!

U odbranu tog njegovog čudotvornog djela, nastalog u mukama dodikovskim koje su gotovo ravne mukama isusovskim, stajemo svi mi njegovi sljedbenici koji uživamo blagodat koju nam je darovao naš čudotvorac!”, navodi se u izjavi podrške Dodiku koju su potpisali ostali lideri UVLAKUS-a, Nenad Stevandić, Nenad Nešić, Nedeljko Čubrilović, Darko Banjac, Petar Đokić, Goran Selak i Bojan Šapurić.

,,Predsjednik Dodik imao je mnogo prilika da uživa sva ovozemaljska blaga, ali se svake te prilike odrekao: snagom svoje volje, postao je naš živi svetac, velikomučenik, mukotrpnik i dugopatnik koji je žrtvovao svoj lični komfor i komoditet zarad svih nas i našeg vjerujućeg naroda, to jest naroda koji vjeruje u njega! A onim nevjernicima, to jest onom malom dijelu naroda koji u njegova neporočna djela ne vjeruje – neka je neki drugi bog na pomoći!

Mi, besrebrenici predsjednika Dodika, ovom zajedničkom izjavom obavezujemo se da ćemo nastaviti da ga slijedimo i na svakom sljedećem koraku na njegovom blagočestivom putu, a da za to ne tražimo niti jednog srebrenjaka, kao što o nama i naša dosadašnja djela svjedoče: tako se i svi javni tenderi koji ne dobiju njegov blagoslov imaju odmah proglasiti nevažećim, kao što se i svi javni poslovi bez njegovog blagoslova imaju smatrati djelom nečastivog i kao takvi odmah moraju raskinuti!

Mi, njegovi besrebrenici, proslavljeni svojom korisnošću i odricanjem od ovozemaljskog bogatstva, spremni smo da i dalje za naš trud ne primamo plate kakve zaslužujemo, već samo ono malo koliko nam je narod velikodušno dao u budžetu!

A mi ćemo svoj dar iscjeljenja podvižnički koristiti za dobro našeg vjerujućeg naroda, kao što smo i do sada nesebično činili. To su naši napaćeni sunarodnici najbolje osjetili na svojoj koži, u svom srcu i duši, pa nas zato i slijede u nepokolebljivoj vjeri. Živjeli, na mnogaja ljeta!”, poručili su lideri UVLAKUS-a u zajedničkoj izjavi.

Tekst je satiričnog sadržaja.

(Autor: Slobodan Durmanović/BN TV) Foto: Agencije/Tviter

CATEGORIES
Share This