Vlada prikuplja novčane priloge građana za Dodikovu odbranu?

Vlada prikuplja novčane priloge građana za Dodikovu odbranu?

„Vlada RS donijela je odluku da počne prikupljati dobrovoljne novčane priloge građana za troškove odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na montiranom sudskom procesu u Sudu BiH. Pozivamo sve građane da daju svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji tako što će uplatiti koliko ko može na neki od vladinih računa,  sa naznakom ’za pomoć predsjedniku Dodiku’: marka, dvije, pet, deset, a ko može i više – dobro će doći predsjedniku“, saopštila je Vlada RS.

„S obzirom da je kraj godine, a da je predsjednik Dodik gotovo potrošio sav svoj predsjednički budžet od 56 miliona maraka, te da ni u budžetu Republike Srpske nema dovoljno novca za ove svrhe, mi smo bili prinuđeni na ovaj potez. Ukoliko ne bude prikupljeno dovoljno novca, razmislićemo da kroz prijedlog zakona o budžetu za 2024. godinu uvedemo samodoprinos svim zaposlenim građanima i penzionerima u iznosu od jedan odsto na platu i penziju, kako bismo sakupili potreban novac za odbranu predsjednika Dodika.

Pomažući njemu, pomažete i sebi, jer on ne brani samo sebe, već sve nas i naša radna mjesta i sve radnike i penzionere, što kontinuirano pokazuje evo već dvije decenije!“, saopštila je Vlada Republike Srpske.

„Uz to malo, skoro neznatno odricanje svakog našeg građanima, izračunali smo da bismo mogli prikupiti nekoliko miliona maraka, što će biti dovoljno da predsjednik Dodik pokrije advokatske i sudske troškove i putovanja u sud i da nešto usput pojede i popije. To bi bio veliki korak u odbrani našeg načina života koji simboliše predsjednik Dodik, a čim se on odbrani u ovom montiranom procesu, mi bismo samodoprinos ukinuli!“, objasnili su iz Vlade Republike Srpske.

PREDSJEDNIK DODOIK SE ZAHVALIO I VLADI REPUBLIKE SRPSKE I GRĐANIMA

„Unaprijed se zahvaljujem svim građanima na čiju humanost računam, ali red je da i vi pomognete sad kad meni treba, kao što sam ja svima vama pomogao kad je vama trebalo. Uostalom, ja sam lično puno toga žrtvovao za sve vas, pa je logično da i vi sada dobrovoljno žrtvujete koju svoju marku ili tih nekih jedan odsto od plate i penzije, jer sam vam upravo ja omogućio stalan rast plata i penzija.

Meni je ova godina bila izuzetno finansijski teška, a kad vam kažem da nam je ove godine voćnjak 90 odsto uništen gradom – šta ima dalje da vam pričam! U ovom trenutku ne znam ni sam kako ćemo ući u proizvodnju sljedeće godine. Ali, uz pomoć vas dobrih ljudi, nadam se oporavku, čim dokažem svoju nevinost na sudu.

A onda ću ja njih tužiti i naplatiti im svaku marku! I samo da znate: mogao sam ja da izaberem i neki drugi narod da ga vodim, zvali su mene razni narodi da ih vodim, ali ja na to nisam pristao! Pa ti, narode moj, pamti pa vrati!“, poručio je predsjednik Dodik.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/TV BN

CATEGORIES
Share This