Višković najavio akciju “Jeftiniji život”: Spasavamo narod od skupoće!

Višković najavio akciju “Jeftiniji život”: Spasavamo narod od skupoće!

“Nakon što je danas istekla naša tromjesečna akcija ‘Društveno odgovorni’ u kojoj smo, sniženjem cijena 500 proizvoda, obezbijedili narodu dostojanstven život na ovoj skupoći, tako isto ćemo i narednih mjeseci spasavati narod od poskupljenja u našoj novoj akciji ‘Jeftiniji život’!”, najavio je premijer Republike Srpske Radovan Višković gostujući na Javnom TV servisu.

“Mi ćemo narednih dana upravo na Javnom TV servisu održati javnu prezentaciju jeftinijih proizvoda na koje smanjujemo maržu, što će vam donijeti velike uštede: fening po fening – pogača, marka po marka – palata! Tako ćete i vi, naši građani, moći značajno da uštedite u vašem i našem ‘Jeftinijem životu’, a neki od vas će onda moći sebi da priušte i ono što bez ove akcije ne bi možda mogli ni sanjati!”, ustvrdio je Višković.

“S obzirom da neki vole da prigovaraju predsjedniku Dodiku kako se miješa u sve kao začin i da zna da bude svakom loncu poklopac, on će na to dati plastičan odgovor uživo u kuhinji u TV studiju: donijeće naš jeftiniji začin i u svaki lonac, u kome se nešto bude kuvalo, lično će dodati tog začina tačno kol’ko treba za koje jelo, tako da bude što jeftinije, a ukusnije. I lično će vam objasniti kol’ko je najzdravije da pojedete tog jela u jednom obroku i kol’ko vam uz to treba hljeba!”, precizirao je Višković.

Dodao je da svi ministri imaju tačno određena zaduženja prilikom prezentacije, koja će početi tako što će premijer lično dogurati kolica puna jeftinijih proizvoda u studio.

“Iz tih kolica će, recimo, jedni ministri uzeti po jednu paštetu i namazati na krišku hljeba adekvatan sloj, onoliko koliko nutricionisti preporučuju. Drugi ministri napraviće sendviče sa salamom, a ja ću lično pripremiti kajganu, pri čemu ću vam pokazati kako da bude što izdašnija: spremiću to jelo od dva jajeta, a izgledaće kao da je od tri i moći će da se jede sa vrlo malo hljeba!

Sve ovo ćemo svi jesti za ovaj naš TV doručak, dok se za ručak ne skuvaju glavna jela u onim loncima, koja će zapržiti predsjednik Dodik. A ministarka finansija gospođa Vidović će vam u pauzi do ručka izračunati u fening koliko novca možete uštedjeti na svakom jelu i na svakoj namirnici i ostalim artiklima u ovom našem ‘Jeftinijem životu’!”, objasnio je Višković.

“Svako onaj ko misli da je ovo neki naš jeftin trik, moći će se pred TV kamerama uživo uvjeriti da je naša vlada neodvojivi dio naroda, a ne tamo neka vladajuća kasta otuđena od naroda, koja svaki dan jede samo pečenje i kojekakve skupe đakonije i pije luksuzna pića!

Mi smo naučili da pazimo na svaku marku: strpljivo i vrijedno skupljamo zrno po zrno da mijesimo pogače, kamen po kamen da gradimo palate, kao sav naš narod, predvođeni našim hraniocem, spasiocem i čuvarom narodnih duša predsjednikom Dodikom. Živjeli, do gledanja!”, poručio je Višković.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović Foto:Arhiva

CATEGORIES
Share This