Stojadinom na more – što da ne!

Stojadinom na more – što da ne!

Nesvakidašnji prizor zabilježen je na autoputu koja vodi prema Jadranu u Hrvatskoj. Neko se na more zaputio u stojadinu, Zastava 101, preko vrha nakrcanom ‘morske opreme’ te pokrenuo talas nostalgije kod generacije koja se prije 40-ak godina tako vozila na ljetovanje.

Fotografiju je zabilježio čitalac regionalnog portala Bjelovar live. Zastava 101 koprivničkih registracijskih oznaka žarko zelene boje dio tereta ima zavezan na krovu, a i unutrašnjost automobila toliko je puna da se jedva vide putnici.

Foto: Bjelovar Live

– Ja sam imao 80-ih pilu od auta – Yugo s dodatnom opremom desni retrovizor… Ovi su možda 80-ih krenuli kući. Još malo i tu su, do 2030. su u Koprivnici – komentarisali su na Facebooku prijatelji čitaoca koji je snimio ovu nostalgičnu fotografiju.

Bjelovar.live navodi da je, prema Avto magazinu iz 1972. godine, cijena Stojadina iznosila 2084 američka dolara, ili oko 11.000 evra preračunato u današnje vrijednosti. Posljednji primjerak ovog kultnog automobila proizveden je 21. novembra 2008. godine.

Bjelovar live

CATEGORIES
Share This