Srbin prodaje “stojadina” starog 44 godine, a traži malo bogatstvo

Srbin prodaje “stojadina” starog 44 godine, a traži malo bogatstvo

Srbin iz Novog Sada oglasio je na prodaju svoj 44 godina star automobil za koga je naveo da se nikada nije kretao po drumovima, te ga je ocijenio kao pravi raritet. Radi se o popularnom „stojadinu“, plave boje, a za svoju “zastavu 101 confort” ovaj Novosađanin traži „tričavih“ 10.000 evra

Upravo je ta cijena izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama, te su Srbi pisali kako je baš “odrezao” cijenu za automobil star skoro pola vijeka.

– Na prodaju novo, sačuvano u garaži 44 godine, vozilo “zastava 101 confort”, godina proizvodnje 1980. Slike sve govore, nikad u saobraćaju niti zavođen u registar vozila. Stanje je muzejsko, a cijena je fiksna 10.000 evra. Vozilo se može pogledati i preuzeti u Novom Sadu – navodi se u objavi koja je izazvala veliku pažnju.

Nije prošlo dugo, a već su se pojavile “teorije zavjera” zašto “stojadin” nikada nije vožen.

– Razmišljam što bi neko kupovao vozilo, a da ga ne vozi? Posebno Srbin. Ne pije vodu. Ni Vi ne biste sada kupili auto iz salona i držali ga u garaži vječno – napisao je jedan od Srba koji se uključio u raspravu.

Kod nekih je ipak budio sećanja na djetinjstvo i odrastanje.

– Vraća sjećanja na žutog “keca” mog pokojnog oca. Porodični mezimac u kojem smo se vozili moja sestra, majka, otac i ja. Njih troje više nema, baš kao ni tog žutog “keca”. Ostala su samo moja sjećanja na njih – setno je napisao jedan Aleksandar.

Da auto ne vrijedi onoliko koliko vlasnik traži, bio je stav muškarca iz Srbije po imenu Peđa.

– Ne vrijede mehanički ni karoserijski ništa, nisu ni tada bili nešto. Jedino sentimentalna vrijednost – kratko je napisao.

Na njega se nadovezao još jedan Srbin, navodeći kako je nakon toliko godina neaktivnosti, auto u skroz neispravnom stanju.

– U kakvom stanju je poslije 40+ godina nepaljenja? Tu sve što je metalno se samozavarilo, a sve što je od gume i plastike se raspada – napisao je Rade.

Ipak, više je bilo onih koji su nakon pogleda na plavog keca uzdahnuli i naveli kako im je ovaj oglas bio poput “vremeplova” i da ih je vratio u mladost i neka ljepša vremena u kojima su bili zajedno sa svojim porodicama, piše Blic.

CATEGORIES
Share This