SNSD će slaviti „Dan rođenja predsjednika Dodika“ kao krsnu slavu?

SNSD će slaviti „Dan rođenja predsjednika Dodika“ kao krsnu slavu?

On nas je stvorio, porodio i krstio i postao čuvar i zaštitnik svih nas!

„Kao duboko vjerujući ljudi, predložili smo našem članstvu da se 12. mart,  rođendan predsjednika Milorada Dodika, od 2024. godine obilježava kao krsna slava SNSD-a.

On nas je stvorio, porodio i krstio i postao čuvar i zaštitnik svih nas!

Mi kao stranka do sada nismo imali svoju krsnu slavu samo zato što smo čekali da se ‘Dan rođenja predsjednika Dodika’ uvrsti u crkveni kalendar, ali još nismo dočekali jer neki crkveni krugovi uporno pokazuju elementarno nerazumijevanje savremenih društvenih procesa: da se taj važan istorijski datum ubilježi u kalendar kao crveno slovo, što smo mi predlagali zbog naše stranačke boje, a predsjednik je to svakako zaslužio svojim neporočnim životom i ličnim samopožrtvovanjem“, saopšteno je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

„Pojedini crkveni krugovi smatrali su da je dovoljno da ‘Dan rođenja predsjednika Dodika’ u kalendaru bude ubilježen crnim podebljanim slovima kao kod mnogih svetaca, ali mi na to nismo mogli pristati jer bi onda naši neprijatelji i nevjernici mogli u sprdnji da tumače da je period njegove bogomdane vladavine ostao zabilježen crnim slovima i brojkama u našoj istoriji.

A i predsjednik Dodik nije običan svetac: kao naš arhipastir i patrijarh naše stranke, nadaleko poznat po svojoj bogobojaznosti, skromnosti i skrušenosti, on nas je čak zamolio da još jednom dobro razmislimo da li je sve ovo najbolja ideja. Samo zbog njegovog, jedinog uzdržanog glasa na sjednici Komiteta, mi nismo odmah donijeli odluku, već ćemo se o njoj uskoro izjasniti na vanrednoj sjednici Sabora SNSD-a.

A to što većina u našoj crkvi ne shvata kakav dalekosežni značaj ima usvajanje našeg plemenitog prijedloga, upućuje na ozbiljnu sumnju da se i u tu instituciju uvukao jedan broj neprijatelja našeg blagodatnog poretka, a možda čak i stranih plaćenika, o čemu ćemo više moći da govorimo kada nadležne institucije obave temeljnu istragu koju su započele. Crkva ne treba da se bavi politikom, već mora da poštuje vlast i da nas sve sabira, onako kao što se i mi sabiramo na Saboru SNSD-a!“, ističe se u saopštenju.

„Dakle, ako tako na našem Saboru odlučimo, mi ćemo proslavljati rođendan predsjednika Dodika kao našu krsnu slavu 12. marta svake godine u svim prostorijama SNSD-a, takoreći našim bogomoljama, od mjesnih odbora do sjedišta stranke u Banjaluci, držeći se strogo naše tradicije: uz predsjednikovu sliku kao ikonu, slavsku svijeću, slavski kolač, koljivo i crveno vino, uz posnu i mrsnu trpezu, pa ko šta i kako voli – nek izvoli!

Na slavi će, naravno, biti i pjesme i igre, kao što i priliči predsjedniku i svim veselim domaćinima i zvanicama, a tamo gdje stranačke prostorije budu male za sve zainteresovane, razapećemo šatore i za zvane i nezvane goste, jer tog dana niko ne smije ostati gladan i žedan!

Pa, kad oni crkveni krugovi, koji ne gledaju blagonaklono na ovaj naš bogougodan dan, vide da će to biti najveća slava u našem narodu, onda će i oni dobro razmisliti o našem prijedlogu da se naša slava uvrsti u kalendar kao crveno slovo. Neka je na zdravlje i spasenje prvo predsjednika Dodika, a onda i svih nas ostalih!“, poručio je Izvršni komitet SNSD-a.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/TV BN

CATEGORIES
Share This