Selaku dodijeljen srpski srednjevjekovni mač

Selaku dodijeljen srpski srednjevjekovni mač

U Domu Narodne skupštine Republike Srbije održana je svečana ceremonija povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane (VSBO), Škole nacionalne odbrane Srbije „Vojvoda Radomir Putnik“, čiji je polaznik bio i predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS), Goran Selak.

Ministar odbrane Srbije, Bratislav Gašić, uručio je replike srpskih srednjovijekovnih mačeva polaznicima 13. klase VSBO i čestitao svim polaznicima uspješan završetak školovanja.

Predsjednik SPS-a, Goran Selak, istakao je da je su se prilike u svijetu izmijenile u posljednjim godinama, što se odražava i na srpski narod.

„Obrazovanjem i usavršavanjem, koji su naše najmoćnije oružje, moći ćemo se zaštititi od neprilika u kojima se čitav svijet trenutno nalazi. Kao narod koji je kroz istoriju dokazao da stoji na strani mira i slobode, moramo se strateški pripremiti, naročito u oblasti bezbjednosti kako bi mir sačuvali“, izjavio je Goran Selak.

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

Razumijevanje geopolitičkih i bezbjednosnih izazova, navodi Selak, ključno je za očuvanje spoljne i unutrašnje bezbjednosti.

„Na nama je da primjenimo vrijedno znanje koje smo stekli kao polaznici VSBO. Na nama je da služimo srpskom narodu i branimo njegove interese. Na nama je da sačuvamo ono što su nam naši slavni preci ostavili u amanet – slobodu“, rekao je Selak.

„Izuzetna je čast danas biti u Narodnoj skupštini. Zahvalnost Srbiji na prilici da se usavršavam da bi služio mojoj Republici Srpskoj“, dodao je na kraju Selak.

Ceremoniji u Narodnoj skupštini prisustvovao je i predsjednik Vlade Miloš Vučević, direktor BIA Vladimir Orlić, te brojni ministri u Vladi Srbije.

Agencije

CATEGORIES
Share This