Neki putnici svoju destinaciju za odmor biraju na osnovu istorijskih znamenitosti, nekima je važniji noćni život, a za većinu je ipak najuzbudljiviji deo svakog putovanja upravo hrana, od pijaca koje nude lokalne specijalitete do odličnih restorana.

Upravo je te gurmanske putnike Time Out imao na umu kada je sastavio novi spisak 20 svetskih gradova u kojima se najbolje jede. Kako bi sastavio spisak, Time Out je anketirao hiljade ljudi širom sveta, ispitujući ih o hrani u njihovim gradovima, sa fokusom na kvalitet i pristupačnost. U top 3 su NapuljJohanesburg Lima

Urednici Time Outa analizirali su rezultate i sastavili listu od 20 gradova. Tek se šest njih nalazi u Evropi, a na prvom mestu njihove liste je jedan koji se nalazi u Italiji – Napulj, rodno mesto pice.

Pica Margarita je, prema spisku Time Outa, jelo koje se ovde mora probati, a napuljski ragù i slatka sfogliatella su takođe dva jela koja ne smete zaobići. Za putnike koji žele da probaju autentičnu picu u Napulju, Time Out predlaže da odu u piceriju Santa Maradona, koja se nalazi u španskoj četvrti grada.

Na drugom mestu liste nalazi se južnoafrički grad Johanesburg, na trećem je mestu glavni grad Perua, Lima, a u top 5 još se nalaze i Ho Ši Min Siti i Peking. Ceo spisak od svih 20 gradova pronađite u nastavku.

Gradovi sa najboljom hranom u 2024. godini

 1. Napulj, Italija
 2. Johanesburg, Južnoafrička Republika
 3. Lima, Peru
 4. Ho Ši Min Siti, Vijetnam
 5. Peking, Kina
 6. Bangkok, Tajland
 7. Kuala Lumpur, Malezija
 8. Mumbaj, Indija
 9. Dubai, UAE
 10. Portland, SAD
 11. Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo
 12. Medeljin, Kolumbija
 13. Sevilja, Španija
 14. Porto, Portugal
 15. Marakeš, Maroko
 16. Lion, Francuska
 17. Sidnej, Australija
 18. Montreal, Kanada
 19. Osaka, Japan
 20. Kopenhagen, Danska