Nesvakidašnji slučaj u Evropskom parlamentu: Estonac kleknuo na koljena zaprosio djevojku u punoj sali

Nesvakidašnji slučaj u Evropskom parlamentu: Estonac kleknuo na koljena zaprosio djevojku u punoj sali

U četvrtak je ljubav, a ne brutalne političke svađe, ispunila salu Evropskog parlamenta, kada se estonski političar spustio na jedno koljeno da zaprosi svoju djevojku.

Držeći prsten u jednoj ruci i mikrofon u drugoj, 26-godišnji Kuldar Lep postavio je pitanje svojoj djevojci, Marti Schonberg (18) iznenadivši je ispred sale pune aktivista Evropske narodne partije na četvorodnevnom događaju za mlade koji je održala poslanička grupa.

Portpalor parlamenta Žaume Duč Gijo rekao je da je, prema njegovim saznanjima, ovo prvi put u istoriji da se par vjerio u sali Evropskog parlamenta

Estonski političar zaprosio djevojku u Evropskom parlament.

– Dobar je osjećaj. To je bio jedan od razloga zašto sam razmišljao da to uradim tamo, jer nisam mogao da se sjetim da se ovako nešto ranije desilo i mislio sam da bi to bio veliki gest da pokažem ljubav –  rekao je Kuldar Lep.

Lepje član estonske stranke koja je članica EPP porodice koja se zove Isamaa, kao i njegova buduća supruga.

Isamaa ima jednog poslanika u Evropskom parlamentu, Riho Terrasa, koji je čestitao paru online. Par je zajedno dvije godine, upoznali su se preko zajedničkih poznanika, a planiraju da se vjenčaju za godinu dana, vjerovatno u Estoniji, prenosi Klix.

Šef EPP Manfer Veber čestitao je novopečenom paru u sali, te se zaigrao rekavši da su sami napravili “E-uniju”.

(Agencije)

CATEGORIES
Share This