Narasla bundeva rekorderka u prnjavorskom selu Pečeneg Ilova

Narasla bundeva rekorderka u prnjavorskom selu Pečeneg Ilova

– Pogodni vremenski uslovi, sa dosta vlage, išli su u prilog mnogim biljkama, među kojima su i divovske kraljice jeseni, bundeve. Upravo jedna takva rekorderka narasla je u prnjavorskom selu Pečeneg Ilova, na imanju Jele i Milenka Kneževića.

Domaćica Jela Knežević kazala je za „Nezavisne novine“ da je ovo prvi put da su uzgojili bundevu tešku čak 106 kilograma.

„U selu ovoliku bundevu nema niko, i ovo je prvi put da imamo bundevu koja je prešla stotku, i drago mi je što je uspjela baš kod nas, ali me je i iznenadilo. Pored nje ima i jedna manja bundeva,  drugačijeg oblika, ali isto značajne veličine. Iskreno, ne znam koja je ovo vrsta bundeve, a sjeme smo dobili iz Austrije. Zanimljivo je da je čovjek od koga smo dobili sjeme isto imao velike bundeve, ali njegov je rekord bundeva od 96 kilograma. I njega je iznenadilo da je kod nas izrasla ovolika bundeva. Mi imamo i pilanu, pa često i radnici dođu, gledaju i čude se kolika je bundeva narasla“, priča kroz smijeh Jela.

Kako kaže, mnogobrojne komšije se zaustave, pitaju otkud da je narasla tolika bundeva, gdje su nabavili sjeme, a često je i slikaju i objavljuju na društvenim mrežama.

„Ja im svima kažem da ne znam koje je sjeme, ja sam je posijala i ona je narasla, a baš su bili dobri uslovi za bundeve. Još ću je malo ovako držati, a na kraju ću je rasjeći, izvaditi sjeme, i opet dogodine sijati, a ostatke su davati svinjama, šta bih drugo“, kaže vrijedna domaćica Jela.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This