Mrze miris ovog voća: Pet trikova uz koje će te lako oterati paukove iz kuće

Mrze miris ovog voća: Pet trikova uz koje će te lako oterati paukove iz kuće

Ulje od peperminta

Ulje od peperminta funkcioniše kao sredstvo za odbijanje pauka – apsolutno ga mrze i izbjegavaće ga po svaku cijenu.

Uzmite bocu sa sprejom, u nju stavite nekoliko kapi ulja i nanesite ga na sva mjesta preko kojih bi pauk mogao da uđe u vaš dom.

Zatvorite procepe između prozora i zida

Paukovima neće biti tako lako da se uvuku u vašu dnevnu sobu ako popravite bilo kakve pukotine i praznine kroz koje bi mogli da pronađu put.

Stavite citruse po cijeloj kući

Paukovi jednostavno ne mogu da podnesu mirise citrusa pa će vam limun, pomorandža ili, recimo, grejpfrut pomoći. Stavite u nekoliko dijelova kuće komadiće citrusa i menjajte ih svakih nekoliko dana, jer miris vremenom ispari.

Oko kuće poslažite kestene ili orahe

Starije žene tvrde da paukovi jednostavno mrze miris kestena i neće ući u kuću, oko koje su poslagani. Ako živite u stanu, rasporedite ih po prostoriji. Postoje i vjerovanja da isti efekat imaju i orasi. Nema pouzdanih dokaza za ovo, ali narodna praksa često se pokaže uspješnom. Dakle, vrijedi pokušati, piše Magazin Novosti.

Držite svoj dom čistim

Paukovi vole da se kriju u tamnim i zapuštenim mjestima, a ostaci hrane privlače insekte pa tako i paukove. Češćim usisavanjem i brisanjem prašine, osim što ćete ukloniti ono što privlači insekte koje paukovi rado jedu, uništićete im i mreže. Osim toga, usisaćete i njihova jajašca pa će ih biti manje.

Srpska info

CATEGORIES
Share This