Funkcioneri SNSD-ovih koalicionih partnera moraju potpisati izjave lojalnosti Dodiku?!

Funkcioneri SNSD-ovih koalicionih partnera moraju potpisati izjave lojalnosti Dodiku?!

„U narednom periodu svi funkcioneri stranaka vladajuće koalicije na svim pozicijama u javnom sektoru moraće da potpišu pisane izjave lične lojalnosti predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

U suprotnom, neće moći više računati na podršku SNSD-a da ostanu na pozicijama ministara i njihovih pomoćnika i direktora, od osnovnih škola do naših najvećih javnih institucija i preduzeća.

To se odnosi i na članove upravnih i nadzornih odbora u svim našim institucijama i preduzećima! Jedino su funkcioneri SNSD- oslobođeni potpisivanja ove izjave, jer se njihova lojalnost podrazumijeva samim činom dobijanja funkcije koju im je poklonio predsjednik Dodik“, saopštio je Izvršni komitet SNSD-a.

„Ova mjera je nužna kako bi se osnažila politika predsjednika Dodika u narednom periodu u kome će biti donesene važne odluke o referendumu o nezavisnosti Srpske, i, uopšte, o odbrani naše republike na bilo koji način na koji se odluči predsjednik Dodik.

U izjavi koju treba potpisati stoji: obavezujem se svojom čašću, obrazom i funkcijom koju obavljam, da ću marljivo raditi na provođenju vizionarske politike predsjednika Dodika, da ću razvijati njegove veličanstvene ideje o borbi protiv društvene nejednakosti, siromaštva, kriminala i korupcije i da ću ostati do kraja njegov iskren i vjeran saborac za nezavisnost.

Ako prekršim ovu obavezu, neka mi se istog momenta oduzme funkcija koju obavljam!“, ističe se u saopštenju Izvršnog komiteta SNSD-a.

“Predsjedniku Dodiku je ostavljeno diskreciono pravo da može da oslobodi te obaveze sve one u čiju lojalnost on lično vjeruje. Svi ostali koji se kolebaju da potpišu tu izjavu, imaju mogućnost da pređu u redove SNSD-a, što su neki već učinili, a neki su već najavili da će to uraditi.

Za sve će biti mjesta na funkcijama! Svim tim hrabrim, časnim ljudima želimo iskrenu dobrodošlicu na funkcije i želimo im puno sreće u radu za naše još bolje sutra i prekosutra!”, saopštio je Izvršni komitet SNSD-a.

O svemu se oglasio i Milorad Dodik.

“Ide doba važnih odluka, treba da uradimo analize i odredimo datum referenduma o nezavisnosti, a idu i lokalni izbori u oktobru. Ja i Igor smo sjeli i vidjeli da moramo dobro učvrstiti našu koaliciju, u kojoj više ne smije biti mjesta za karijeriste i sve one kojima je funkcija važnija od naše nezavisnosti!

U svakom žitu ima kukolja, što u konkretnom slučaju znači da tog kukolja u SNSD-u nema, ali u koaliciji ima!

A ja ne mogu da dozvolim da neki na funkcijama nešto petljaju i bave se sumnjivim radnjama zarad svoje koristi i tako direktno rade na štetu moje ideje o uspostavljanju naše nezavisne, bogate, socijalno odgovorne države prava i pravde na kojoj radim zadnjih skoro dvije decenije.

Zato se fino pismeno obavežite da svi radimo k’o jedan, to jest kao ja, kojeg je narod izabrao za svog vođu na demokratskim, fer i poštenim izborima! Ko neće da ide mojim putem, znači da neće da ide putem kojim narod hoće da ide: takvi nek’ idu bestraga!”, napisao je Dodik na svom Iks nalogu.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović

(BN)

CATEGORIES
Share This