Dodik: Treba kupiti Radišićevu zgradu za UIO čim usvojimo budžet BiH!

Dodik: Treba kupiti Radišićevu zgradu za UIO čim usvojimo budžet BiH!

„Sada kada smo na pragu usvajanja budžeta zajedničkih institucija BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH, smatram da treba kupiti zgradu za smještaj Uprave za indirektno oporezivanje(UIO) BiH u Banjaluci od gospodina Mileta Radišića, čim budžet bude usvojen!

To je izvodljivo jer u budžetu ima viška 40 miliona maraka, a za kupovinu ovog multifunkcionalnog objekta treba dodati još samo 31 milion maraka iz budžeta na  67,5 miliona maraka koje je UIO već obezbijedila.

Dakle, novca ima više nego dovoljno, treba ga samo pravilno raspodijeliti! A to će biti lak zadatak za naše Zorana i Srđana, dva naša doktora ekonomskih nauka: direktora UIO gospodina Tegeltiju i ministra finansija i trezora BiH gospodina Amidžića!“, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom nalogu na mreži „Iks“.

„Kao vrhunski ekonomisti, doktori Tegeltija i Amidžić su u potpunosti shvatili važnost cijelog projekta, a o isplativosti da se i ne govori: ni najobičniji trgovac ne bi propustio da sada kupi za 98,5 miliona maraka objekat kome cijena nije podignuta u zadnje dvije godine, i to na inflaciju koja je te dvije godine harala svuda oko nas! Naravno da je to gospodin Radišić, kao moj kum, to učinio meni kao kum kumu i hvala mu na tome u ime cijelog našeg naroda!“, istakao je Dodik.

„Kum Mile nije morao da nas čeka da sakupimo novac i nije mu bilo nimalo lako da čeka: mogao je da proda svoj veleljepni objekat i drugima, otimali su se za njega, ali on je odlučio da nas sačeka.

Žrtvovao je dio svog profita, ovaj dio što je inflacija u međuvremenu pojela, jer zna da je ovdje riječ prije svega o patriotskom poslu, a ne o nekoj običnoj kupoprodaji. Jer, taj objekat će sada biti sjedište UIO BiH, a čim se razdružimo i proglasimo samostalnost, tu će biti sjedište Uprave carina Republike Srpske!

Kad sam ja to rekao kumu Miletu prije koju godinu, on je samo klimnuo glavom i rekao: ako je tako kume, objekat neće otići u ruke nikom drugom nego samo tebi, pa makar čekao samostalnost koliko god bude trebalo!

A ja sam njemu rekao: kume, ne kupujem ja taj objekat meni, već našem narodu, ali ti ne smiješ toliko dugo čekati, ima tvoj objekat što prije da kupimo za UIO, a za samostalnost ćemo lako.

Dakle, ja nisam uložio u ovaj patriotski posao samo svoju kumovsku vezu, već i sav svoj politički autoritet i moralni kredibilitet i neću dozvoliti nikome da prevari mene, kuma Mileta i cijeli naš narod!“, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/TV BN

CATEGORIES
Share This