Dodik najavio „Prvoaprilski marš za povratak nadležnosti Srpske“!?

Dodik najavio „Prvoaprilski marš za povratak nadležnosti Srpske“!?

„Sada kada smo jednom nogom već ušli u EU, a drugom smo snažno zakoračili, otvaraju nam se neslućene mogućnosti za vraćanje nadležnosti Republike Srpske(RS) koje smo ranije prenijeli na nivo BiH pod nečuvenim pritiscima.

Počinjemo sutra tačno u podne u svim većim gradovima u kojima ćemo organizovati ‘Prvoaprilski marš za povratak nadležnosti Srpske’: na tom maršu objavićemo kako ćemo se politički otarasiti ovog turiste Šmita i kako ćemo vratiti sve nadležnosti! Namjerno smo za ovu našu akciju izabrali baš 1. april, jer je to Svjetski dan šale i smijeha: mi ćemo se tog dana glasno smijati svima onima koji nam ne vjeruju da ćemo vratiti nadležnosti i otjerati Šmita!“, objavio je predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik na svom Iks nalogu.

„Čim uđemo u EU, što će biti za 5-6 godina, fino ćemo organizovati referendum o povratku svih onih nadležnosti koje do tada ne budemo uspjeli da vratimo: mnogi u EU podržaće nas u tome, a samo rijetki će bezuspješno pokušati da nas spriječe, ali neće uspjeti! Dakle, kada ubrzo postanemo dio EU, neće više biti važno to što je RS dio nametnute državne zajednice BiH, jer ćemo se mi sami skoro o svemu pitati u Briselu: tačnije, ja ću se najviše pitati, jer ja namjeravam da budem predsjednik RS još bar 10-15 godina, a možda i malo više, ako me zdravlje posluži, a daće dragi Bog da hoće!“, objasnio je Dodik.

„Kako koju nadležnost budemo vraćali, tako ćemo redom imenovati naše najbolje kadrove na najodgovornije funkcije. Vjerujem da ćemo prvo vratiti indirektne poreze, a na čelu naše Uprave carina RS biće doktor Zoran Tegeltija, koji će našim carinicima rukovoditi iz veleljepnog objekta koji je sagradio naš neimar Mile Radišić, moj kum!

Ministar odbrane biće doktor Nenad Stevandić, koji se u Narodnoj skupštini istakao kao junak u mnogim bitkama tokom odbrane naše slobode govora od brutalne agresije opozicije: ja ću Stevandiću uručiti čin generala, kao vrhovni komandant Vojske RS koju ću lično formirati čim vratimo nadležnosti u oblasti odbrane.

A direktor naše Obavještajno-bezbjednosne službe biće Nenad Nešić, jer je on jedan od najzaslužnijih što ćemo ući u EU kao najbezbjednija zemlja u regionu: zahvaljujući Nešiću, ova zemlja je oslobođena iz čeljusti narkomafije koja je prijetila da nas sve proguta! Otkriću vam još i da će Igor Dodik biti ministar spoljnih i unutrašnjih poslova, jer ćemo objediniti ta dva resora u jedan, samo da bismo narodu smanjili troškove.

A Igor, svakako, može sam da obavlja oba ta ministarska posla, ne zato što je moj sin, već što je izuzetno politički obrazovan i veoma vješt u ophođenju i sa strancima i sa našim narodom! Ja sam ga svemu tome podučio, pošto sam sve to sam naučio: nekada davno bio sam politički naivan kada sam učestvovao u prenosu nadležnosti, ali sada sam besmrtno ozbiljan u namjeri da ih vratim, što ću i učiniti, jer ja kad nešto narodu obećam – to ispunim, prije ili kasnije. U to su se do sada mogli uvjeriti svi koji mi vjeruju na riječ! A ko mi ne vjeruje, šta ću mu ja, nek traži nekog drugog boga da mu se moli!“, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović

CATEGORIES
Share This