Danas je najstresniji dan u godini, slobodno vrištite

Danas je najstresniji dan u godini, slobodno vrištite

Kombinacijom hladnoće, ekononomskih poteškoća i završetka novogodišnjih praznika došlo se do zaključka da je najstresniji dan u godini u stvari 5. januar.

Upravo danas počinje period koji bi se mogao označiti kao „januarski bluz“ zbog kojeg će nas i najbezazlenije stvari veoma nervirati.

Naučnici su utvrdili da se najviše žalbi upućuje zbog glasnog mljeckanja radnih kolega pri jelu, a zatim šmrcanja, koje je iritantno za 26 odsto ljudi. Okolinu ćete nervirati i ako glasno govorite na telefon, stoga pripazite.

Ipak, umjesto da trpite frustracije, eksperti preporučuju da čavrljate, pa čak i vičete kako biste se riješili tenzija.

„Umirivanje tenzija vriska je veoma koristan način otpuštanja negativne energije koju uzrokuje stres. Januar je jedan od najstresnijih perioda godine, između kupovine i oporavka od zabava, što može stimulisati negativna ponašanja i podići tenzije, nivo stresa i krvni pritisak“, navodi psihologinja Džudi Dejms za The Telegraph koji je objavio rezultate studije pravljene na uzorku od 2000 ljudi.

„Kad vas obuzmu ova stanja, pokušajte se nakratko izvikati ili otiđite negdje gdje je tiho, zatvorite oči i duboko udahnite više puta prije nego se smirite“, savjetovala je Džejmsova.

Agencije

CATEGORIES
Share This