Vučić: Zemlje sponzori ne žele odlaganje glasanja

Vučić: Zemlje sponzori ne žele odlaganje glasanja

 – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ga je predsedavajući Generalne skupštine UN Denis Frensis obavestio da je Nemačka ubedljivo najangažovanija po pitanju usvajanja Rezolucije o Srebrenici, kao i da zemlje sponzori Rezolucije ne žele bilo kakvo odlaganje glasanja.

Vučić je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ istakao da nikoga od predlagača nije briga za Dejtonski sporazum ili za stabilnost u regionu, već da je jedino što žele „kolektivna kazna za srpski narod“.

„Jasno je da su nam ostale samo poslednje pripreme da se borimo za čast i obraz Srbije. Nikoga od predlagača nije briga ni za Dejtonski sporazum koji gaze, nije ih briga ni za stabilnost u našem regionu, jedino što žele je kolektivna kazna za srpski narod. Poruku smo razumeli i borićemo se do kraja“, naveo je Vučić.

Vučić boravi u Njujorku gde je u ponedeljak uveče predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika.

Vučić pred sednicu Generalne skupštine na kojoj početkom maja treba da se razmatra predlog rezolucije o Srebrenici u sedištu UN održava konsultacije sa predstavnicima zemalja članica UN, kako bi im objasnio poziciju Srbije o najavljenoj rezoluciji.

(Tanjug) Foto: Printscreen/buducnostsrbijeav

CATEGORIES
Share This