Vode se žestoke borbe u 6 gradova duž Pojasa Gaze

Vode se žestoke borbe u 6 gradova duž Pojasa Gaze

Daniel Hagari, portparol izraelske vojske izjavio je danas da se borbe sa palestinskim snagama trenutno vode u šest gradova na granici Pojasa Gaze, navodeći da su borbe u toku u Beri, Kfar Azi, Nirimi i Alumimu.

Hagari je na brifingu za novinare rekao da se tokom protekle noći „oko 70 terorista infiltriralo u Beri, ali da je većina njih je ubijena u borbi sa izraelskim snagama, dok se preostali i dalje kriju u kućama u tom kibucu“, prenosi Tajms of Izrael.

Napadi Hamasa odnijeli su stotine života u najvećoj eskalaciji sukoba između Izraela i Palestinaca posljednjih decenija. Spasioci su pronašli više od 260 tijela na mjestu održavanja muzičkog festivala na jugu Izraela koje su napali pripadnici Hamasa u subotu. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je osvetu.

Bajden: Dodatna američka pomoć je na putu za Izrael

Dodatna američka pomoć je na putu ka Izraelu, poručio je predsjednik SAD DŽozef Bajden premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu tokom njihovog razgovora.

„Predsjednik Bajden je obavijestio premijera o intenzivnom diplomatskom angažmanu koji su SAD preduzele u posljednja 24 sata u podršci Izraelu. Predsednik je takođe prenio da je dodatna pomoć izraelskim odbrambenim snagama sada na putu ka Izraelu i da će je biti još u narednim danima“, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Dodaje se da je Bajden ponovo izrazio saosećanje sa nestalima, ranjenima i ubijenima i razgovarao o nastojanjima da se obezbijedi da nijedan drugi rival Izraela ne iskoristi situaciju.

Ubijeno 12 Tajlanđana i četiri Amerikanca

Ministarstvo spoljnih poslova Tajlanda danas je saopštilo da je 12 državljana te zemlje ubijeno od izbijanja novog talasa sukoba u Izraelu u subotu, 11 ih je oteto, a osmoro ranjeno.

U međuvremenu je portparol američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost saopštio da je nekoliko američkih državljana među žrtvama.

(Agencije)  Foto:Rojters

CATEGORIES
Share This