Ubijen poznati reditelj i njegova supruga: Napadači ih izboli na smrt u kući u kojoj su živjeli

Ubijen poznati reditelj i njegova supruga: Napadači ih izboli na smrt u kući u kojoj su živjeli

Poznatog iranskog filmskog reditelja Dariuša Mehrjuija i njegovu suprugu izboli su na smrt nepoznati napadači u kući u kojoj su živjeli.

Zvanična novinska agencija IRNA citirala je zvaničnika iranskog pravosuđa Hoseina Fazelija, koji je rekao da su Mehrjui i njegova supruga Vahideh Mohamadifar otkriveni mrtvi sa ubodnim ranama u vratu.

Fazeli je naveo da je njihova kćerka Mona Mehrjui pronašla tijela kada je u subotu uveče otišla da posjeti svog oca koji je živio u kući u teheranskom predgrađu, oko 30 kilometara zapadno od centra grada.

Istraga je u toku, ali se ne iznose pretpostavke o motivima dvostrukog ubistva, iako se supruga Dariuša Mehrjuija posljednjih nedelja žalila zbog prijetnji nožem na društvenim mrežama, navodi AP, prenosi Telegraf.

Mehrjui (83) bio je poznat kao suosnivač novog talasa iranskog filma ranih 1970-ih, sledeći pravac realizma. Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući Srebrni Hugo na Međunarodnom filmskom festivalu u Čikagu 1998. godine i Zlatnu školjku na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu 1993. godine.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This