U protekle dvije nedjelje Putin nije održao nijednu posjetu: Ruski predsjednik se povukao u rezidenciju, sastanke održava samo preko video veze

U protekle dvije nedjelje Putin nije održao nijednu posjetu: Ruski predsjednik se povukao u rezidenciju, sastanke održava samo preko video veze

Ruski predsjednik Vladimir Putin vratio se načinu života koji je vodio prije početka predizborne kampanje – prestao je da napušta Kremlj i svoje rezidencije, piše Moskov tajms, pozivajući se na istraživački ruski sajt Agentsvo.ru koji je analizirao raspored i kretanja šefa države.

Uprotekle dvije nedjelje Putin nije održao nijednu posjetu, a od početka predizborne kampanje do 20. aprila, Kremlj je prijavio 100 posjeta uz učešće predsjednika.

Putin je od 17. februara do 17. marta prisustvovao 31 događaju izvan Kremlja i rezidencija. Posljednje nedjelje pred izbore predsjednik je ostao u Kremlju ili Novo-Ogarjevu.

Prema analizi, broj putovanja je od izbora deset puta smanjen.

Između 17. marta i 17. aprila, Kremlj je najavio samo 10 događaja van mjesta, od kojih je jedan bio koncert na godišnjicu aneksije Krima na Crvenom trgu. Tokom čitavog perioda, predsjednik je samo jednom napustio Moskovsku oblast – 27. marta posjetio je Toržok, prenosi Danas.hr.

Putin je u protekle dvije nedjelje učestvovao na sastancima putem video veze. Pres sekretar predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je da šef države neće putovati u regione pogođene poplavama.

Kako je navedeno na portalu Projekt, Putin je u godini pred izbore značajno smanjio svoja putovanja, prošle godine je proveo samo 147 dana u javnosti, a ostalo vrijeme nije putovao van svojih rezidencija.

Srpskinfo

CATEGORIES
Share This