Tramp poziva Bajdena na debatu, „bilo kad, bilo gdje“

Tramp poziva Bajdena na debatu, „bilo kad, bilo gdje“

– Bivši američki predsednik Donald Tramp izazvao je  aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena na TV debatu, „bilo kad, bilo gde“.

Najverovatniji republikanski kandidat za predsedničku nominaciju je dodao da poziva Bajdena, naizglednijeg rivala iz redova demokrata na izborima u novembru 2024. godine, na debatu, bilo kada, bilo gde, na bilo kom mestu, prenosi BBC.

Trampov poziv usledio je nekoliko sati nakon što je njegova poslednja rivalka Niki Hejli odustala od trke za republikanskog kandidata za Belu kuću.

„Važno je, za dobro naše zemlje, da Džo Bajden i ja raspravljamo o pitanjima koja su od tolikog značaja za Ameriku i američki narod“, napisao je Tramp na svojoj mreži „Truth Social“.

Iz Bajdenovog izbornog štaba nisu rekli da li će on učestvovati u debati sa Trampom, ali su predložili da republikanski kandidat, „ako toliko očajnički želi da vidi predsednika Bajdena u udarnom terminu, ne mora da čeka“ i da može da pogleda večerašnje predsednikovo obraćanje Kongresu o stanju nacije.

Tramp je bio žestoko kritikovan nakon što je odbio da učestvuje u TV debatama sa svojim republikanskim rivalima za nominaciju ove stranke za Belu kuću tokom ovog izbornog ciklusa, navodi BBC.

Bajden i Tramp ostvarili su očekivane pobede na stranačkim izborima u super utorak i skoro je izvesno da će njih dvojica, kao i pre četiri godine, ponovo odmeriti snage u borbo za mesto u Beloj kući.

(Tanjug) Foto: AP

CATEGORIES
Share This