Tramp citirao Putina o raspadu američkog sistema

Tramp citirao Putina o raspadu američkog sistema

Bivši američki predsjednik Donald Tramp citirao je ruskog lidera da bi dokazao da je “demokratija u SAD u opasnosti“ rekavši da “kao da je neko čuo riječi Vladimira Putina koji je kazao da su politički motivisani progoni protivnika pokazuju raspad američkog sistema koji više ne može da se pretvara da je predvodnik demokratije“.

 

– Čak i Vladimir Putin, je l’ neko čuo za Vladimira Putina iz Rusije? On je rekao za Bajdena, a ovo je citat: “Politički motivisani progoni protivnika su veoma dobri za Rusiju jer to pokazuje raspad američkog sistema koji više ne može da se pretvara da je predvodnik demokratije”. Mi govorimo o demokratiji, ali cio svijet gleda kako se vrši progon političkih protivnika koji će ga na kraju razbiti – izjavio je Tramp na mitingu u Nju Hempširu.

Podsjetimo, protiv Trampa je podignuta 91 optužnica koje on naziva “politički motivisanim pokušajima demokratskog establišmenta da ga spriječe da se vrati u Bijelu kuću”.

Prema najtežoj optužnici, Trampu prijeti 20 godina zatvora iako ako se sve optužnice uzmu zajedno, njemu prijeti nešto više od ukupno 700 godina zatvorske kazne.

Sputnjik

CATEGORIES
Share This