Putin se obratio Rusima “Moramo da idem naprijed, da stvaramo budućnost, vi ste naši heroji”

Putin se obratio Rusima “Moramo da idem naprijed, da stvaramo budućnost, vi ste naši heroji”

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je sinoć da je u prošloj godini Rusija čvrsto stala u odbranu nacionalnih interesa, slobode i bezbjednosti, kao i da će 2023. brzo postati dio istorije, a „mi moramo da idemo naprijed, da stvaramo budućnost“.

Glavna stvar koja nas je okupila i ujedinila je sudbina Otadžbine, duboko razumijevanje najvećeg značaja istorijske etape kroz koju prolazi Rusija, velikih ciljeva sa kojima se društvo suočava i kolosalne odgovornosti za Otadžbinu koju svako od nas osjeća… Rad za opšte dobro je okupio zajednicu poručio je Putin u novogodišnjoj poruci iz Kremlja i dodao da su najvažnije osobine naroda Rusije – solidarnost, milosrđe, istrajnost, prenosi TASS.

Ruski lider se obratio predstavnicima vojske, koji su, kako je naveo “na borbenom mjestu, na čelu borbe za istinu i pravdu”.

– Vi ste naši heroji, naša srca su uz vas. Ponosni smo na vas, divimo se vašoj hrabrosti, znajući da sada osjećate ljubav svojih najbližih, najdražih ljudi, iskrenu podršku miliona građana Rusije, podršku čitavog naroda. Više puta smo dokazali da možemo da riješimo najteže probleme i da nikada nećemo odustati, jer nema te sile koja može da nas razdvoji, natjera da zaboravimo sjećanje i vjeru naših otaca i zaustavi naš razvoj – istakao je Putin u novogodišnjem obraćanju.

On je podsjetio da je 2024. godina u Rusiji proglašena Godinom porodice.

– A prava, velika porodica je, naravno, ona u kojoj djeca odrastaju, gdje vladaju pažnja, toplina i briga za roditelje, ljubav i poštovanje jednih prema drugima. Iz tog srodstva svih generacija ljubavi prema očevoj kući rađa se i njeguje privrženost otadžbini – zaključio je ruski lider.

On je poželeo sve najbolje svim ruskim porodicama, jer kako je dodao, istorija svake porodice čini istoriju “naše ogromne, lijepe i voljene otadžbine”.

– Njenu sudbinu određujemo i stvaramo svi mi – višenacionalni narod Rusije. Mi smo jedna država, jedna velika porodica. Obezbijedićemo siguran razvoj Otadžbine, blagostanje naših građana i postaćemo još jači. Mi smo zajedno. A ovo je najpouzdanija garancija budućnosti Rusije. Srećan praznik, dragi moji, srećna Nova 2024 – poručio je Putin.

Agencije

CATEGORIES
Share This