Putin kreće u ubilački pohod?

Putin kreće u ubilački pohod?

Britanski investitor i politički aktivista američkog porekla Bil Brauder tvrdi da će Vladimir Putin pokrenuti „ubilački pohod“ protiv britanskih neprijatelja.

Kritičar Kremlja je istakao da je predsednik Rusije „izgubio svaku uzdržanost“ nakon smrti Alekseja Navaljnog i da ima najmanje 12 imena na svojoj listi.

Takođe, upozorio je da se Putin mora zaustaviti. za Putina i da su kritičari ruskog lidera izloženi povećanom riziku da budu ubijeni.

Upozorenje dolazi nakon što je Julija Navaljna optužila predsednika Rusije Vladimira Putina za ubistvo njenog muža, tvrdeći da je otrovan i da ruske vlasti pokušavaju da prikriju atentat odbijanjem da predaju njegovo telo.

Brauder tvrdi da se ruski predsednik ohrabrio nakon smrti Navaljnog.

„Ubistvo Alekseja Navaljnog pokazalo je da je Putin izgubio uzdržanost i da će krenuti u veliki pohod, uključujući sve njegove neprijatelje u Velikoj Britaniji“, dodao je.

Pojavile su se i informacije da izvor iz zatvora u kom je prošlog petka proglašen mrtvim ruski opozicionar Aleksej Navaljni tvrdi da je Navaljni „verovatno ubijen samo jednim udarcem u srce“.

Kako je naveo izvor, to je tehnika koju je koristio KGB.

Podsetimo, kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Takođe, podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Podsetimo i da je Navaljni pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

B92
CATEGORIES
Share This