Putin i Kim Džong Un počeli razgovore u Pjongjangu

Putin i Kim Džong Un počeli razgovore u Pjongjangu

Ruski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un počeli su danas razgovore u Pjongjangu u sastavu delegacija Rusije i Severne Koreje.

Sa ruske strane, između ostalih, učestvuju ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prvi potpredsednik vlade Denis Manturov, potpredsednik vlade Aleksandar Novak i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

Na korejskoj strani u razgovorima učestvuju i ministar spoljnih poslova Čoi Song Hi, zamenik predsednika Centralnog vojnog komiteta Radničke partije Severne Koreje Park Čong Čon, kao i zamenik ministra spoljnih poslova Im Čong Il.

Putin i Kim će razgovarati o međunarodnoj agendi, bezbednosnim pitanjima, saradnji u oblasti privrede, energetike, transporta i poljoprivrede.

Program posete obuhvata i gala koncert u čast Putinove posete, državni prijem i polaganje venca na Spomenik oslobođenja koji je posvećen vojnicima Crvene armije koji su oslobodili Koreju tokom Drugog svetskog rata.

Putin je poslednji put posetio Severnu Koreju 2000. godine. Kim je posetio Rusiju od 12. do 17. septembra kada je pozvao Putina da poseti Pjongjang.

(Tanjug) FOTO: VLADIMIR SMIRNOV, SPUTNIK, KREMLIN POOL PHOTO VIA AP, FILE / TANJUG/AP

CATEGORIES
Share This