Policija ponudila nagradu od 23.000 evra: Velika Britanija traži pomoć u hapšenju osumnjičenog za hemijski napad

Policija ponudila nagradu od 23.000 evra: Velika Britanija traži pomoć u hapšenju osumnjičenog za hemijski napad

Intenzivna potraga zasad nije dala rezultate, a Ezedi, osumnjičen da je napao 31-godišnju ženu i njene dvije kćerke, još nije lociran.

Britanski detektivi su upozorili da se svako ko mu pomaže suočava sa hapšenjem, i dodaju da vjeruju da postoje pojedinci koji kriju njegovu lokaciju, prenio je Gardijan.

Policijski komandant Džon Savel rekao je danas da je laboratorijskim analizama utvrđeno da je u tečnosti koju je koristio u činjenju hemijski napad bila “veoma jaka korozivna supstanca, moguće tečni natrijum hidroksid ili tečni natrijum karbonat”.

On je rekao da su nalazi upoređeni sa uzorcima zapljenjenim u Ezedijevom domu u Njukaslu.

Povrijeđena žena bila u vezi sa njim

Povrijeđena žena, koja je navodno bila u vezi sa Ezedijem, nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju u bolnici, nakon što je zadobila trajne povrede.

Zahvaljujući se javnosti zbog brojnih poziva, Savel je rekao da je pomoć građana ključna.

– Ponuđena je novčana nagrada za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja. Upozoravam svakoga ko pomaže Ezediju u izbjegavanju hapšenja, ukoliko ga krijete ili pomažete mu, bićete takođe uhapšeni. Naša linija za hapšenje osumnjičenog je otvorena 24 sata dnevno, dok detektivi rade neprekidno – poručio je Savel.

Policija je objavila danas najnoviju informaciju o njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji – viđen je u srijedu u 21.33, kada je napustio podzemnu stanicu Tauer Hil.

Kćerke povrijeđene žene, stare tri i osam godina, takođe su povrijeđene u napadu, iako njihove povrede nisu opasne kako se prvobitno mislilo.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This